Ders Dili |
Türkçe |
Ders Türü |
Zorunlu Dersler |
Öğretim Elemanları |
|
Dersin Veriliş Biçimi |
Uzaktan Eğitim |
Dersin Önkoşulları |
Dersin bir ön koşulu veya eş koşulu yoktur. |
Önerilen Dersler |
Önerilen bir ders yoktur. |
Okuma Listesi |
Atkoşar, Z. (2016). Beslenmenin Temel İlkeleri. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Yılmaz, H. ve Dündar, A. (2016). Gastronomi Tarihi. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Yılmaz, H. (2016). Dünya Mutfakları I. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Yılmaz, H. (2016). Gastronomi ve Medya. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Günay Aktaş, S. (2016). Gıda Coğrafyası. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Zencir, E. (2016). Yöresel Mutfaklar. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Zencir, E. (2016). Temel Mutfak Teknikleri. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Menü Yönetimi Yılmaz, H. ve Dündar Arıkan, A. (2016). Menü Yönetimi. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Yüncü, H. R. (2016). İçecek Bilgisi. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Dündar Arıkan, A. (2016). Türk Mutfak Kültürü. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Dündar Arıkan, A. (2016). Dünya Mutfakları II. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Bilgin, A. ve Önçel, S. (2016). Osmanlı Mutfağı. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; ÖÖztetik, E. (2016). Gıda Mevzuatı ve Kalite Yönetimi. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Özcan, A. (2017). Besin Güvenliği ve Hijyen. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları. |
Değerlendirme |
1 ara sınav ve 1 dönem sonu sınavı |
Staj & Uygulama |
Bu dersin staj ve uygulaması yoktur. |
Katalog İçeriği |
Mutfak yönetimi: Mutfak tanımı, tarihi; Mutfağın Kurulumu ve Planlanması: Mutfak tasarımı, türleri, konumu ve fiziksel özellikler; Mutfağın Bölümleri ve Çalışma Alanları: Teslim alma, depolama, pastane, bulaşıkhane, atıklar; Mutfak Organizasyonu: Küçük, orta ve büyük mutfak organizasyonu, personel planlaması; Mutfakta Kullanılan Ekipmanlar Araç-Gereçler: Mutfak, hazırlık, pişirme, ölçme, muhafaza ve temizlik ekipmanları; Mutfakta Hijyen ve Sanitasyon: Gıda güvenliği, gıda kaynaklı hastalıklar, gıda ve personel hijyeni, haccp; Mutfakta Sağlık ve Güvenlik Sistemleri: İlkyardım, besin zehirlenmesi; Standart Reçeteler ve Maliyet Kontrolü. |