Ders Dili |
Türkçe |
Ders Türü |
Zorunlu Dersler |
Öğretim Elemanları |
ÖĞR. GÖR. DR. EMRAH YILDIZ |
Dersin Veriliş Biçimi |
Bu ders sadece yüz yüze öğretim şeklinde yürütülmektedir. |
Dersin Önkoşulları |
Bu dersin ön koşulu ya da eş koşulu bulunmamaktadır. |
Önerilen Dersler |
Bu ders için önerilen farklı bir ders bulunmamaktadır. |
Okuma Listesi |
Baysal, Ayşe. Beslenme Kültürümüz. Ankara: Kültür ve Turizm Bakanlığı Yayınları.Baysal, Ayşe. Beslenme. Ankara: Hatiboğlu Basım ve Yayım.Bober, Phyllis (1999): Art, Culture, and Cuisine: Ancient and Medieval Gastronomy. Chicago, USA: University Chicago Press Ltd. Civitello, Linda (2004): Cuisine and Culture: A History of Food and People. Hoboken, New Jersey: John Wiley & Sons, Inc.Freedman, Paul. Yemek: Damak Tadının Tarihi. İstanbul: Oğlak Yayınevi.Güldemir, Osman. (2012). “Yiyecek İçecek Sektörü”. Yiyecek İçecek Yönetimi. Eskişehir: T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 2607, Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 1575, ISBN: 978-975-06-1138-4, ss. 2-23.Güldemir, Osman. (2015). “Yiyecek ve İçecek Bölümü Mutfak Planlaması”. Turizm İşletmelerinde Yiyecek-İçecek Yönetimi El Kitabı (Editör: Murat Doğdubay). Ankara: Grafiker Yayınları, ISBN: 978-605-4692-95-8, ss. 101-123.Güldemir, Osman. (2016). “Gelir ve Maliyet Kontrolü”. Yiyecek İçecek Yönetimi. Eskişehir: T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 3288, Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 2151, ISBN: 978-975-06-1909-0, ss. 146-173. Güldemir, Osman. (2016). “Üretim ve Servis Süreci”. Yiyecek İçecek Yönetimi (Editörler: Hakan Sezerel ve Murat Doğdubay). Eskişehir: T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 3288, Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 2151, ISBN: 978-975-06-1909-0, ss. 112-145. Güldemir, Osman. (Haziran 2016). “Matbah, Tabbahin ve Kütüp”. TAFED Matbah, sayı: 1, s. 52-54.http://foodinlife.com.tr/http://istanbuleats.com/ http://osmanguldemir.blogspot.com.tr/http://uktv.co.uk/goodfood/homepage/sid/566http://www.cooksillustrated.com/http://www.copenhagencooking.com/?lang=enhttp://www.gastronomi.com.tr/http://www.ifood.tv/http://www.thekitchn.com/http://www.turizmgazetesi.com/http://www.turkyemekkulturu.info/Mutfak Sırları (Aşçılık Dünyasından Mahrem Maceralar) , Anthony Bourdain, Oğlak Yayınları. |
Değerlendirme |
Ara Sınav 40%Dönem Sonu Sınavı 60%Sınavlarda çoktan seçmeli, boşluk doldurmalı, eşleştirmeli ve açık uçlu sorular bulunmaktadır. |
Staj & Uygulama |
Bu ders için pratik bir uygulama bulunmamaktadır. |
Katalog İçeriği |
Mutfağın ve Mutfakta Kullanılan Tekniklerin Genel Tanıtımı, Mutfak araç ve gereçleri, Mutfak Kuralları; Kılık, Kıyafet, İletişim, Bireysel ve Örgütsel Sahip Olunması Gereken Özellikler, Mutfakta Ön Hazırlık, Doğrama Yöntemleri, Pişirme Yöntemleri ve Teknikleri, Et suları ve kemik suları, Sebze ve Meyveler, Kırmızı Et, Kümes Hayvanları ve Deniz Ürünleri, Kırmızı Et, Kümes Hayvanları ve Deniz Ürünleri, Kurubaklagil ve Tahıllar, Yumurta ve Patates garnitürleri, Temel Hamur Çeşitleri, Mutfak Servisi ile İlgili Temel Konular |