Ders Dili |
Türkçe |
Ders Türü |
Mesleki Seçmeli Dersler |
Öğretim Elemanları |
ÖĞR. GÖR. GÖKHAN ŞALLI |
Dersin Veriliş Biçimi |
Bu ders sadece yüz yüze eğitim şeklinde yürütülmektedir. |
Dersin Önkoşulları |
Bu dersin ön koşulu ya da eş koşulu bulunmamaktadır. |
Önerilen Dersler |
Bu dersi alan/alacak öğrencilerin AŞÇ111 Yiyecek İçecek Servisi; AŞÇ116 Pişirme Yöntemleri I; AŞÇ217 Pişirme Yöntemleri II derslerini de alması önerilir. |
Okuma Listesi |
Gürsoy, D. (2008). Kuzeyden Güneye Doğudan Batıya Yöresel Yemeklerimiz. Oğlak Yayıncılık, İstanbul. http://www.eskisehirkulturenvanteri.gov.trEskişehir Yemekleri, Ziyafet Dergizi, 1999. |
Değerlendirme |
1 Ara sınav, 1 Final |
Staj & Uygulama |
Ders uygulamalı olarak işlenmektedir. |
Katalog İçeriği |
Eskişehir Bölgesi Beslenme Kültürü; Eskişehir Bölgesi Mutfak Kültürü; Eskişehir Bölgesi Mutfağına Özgü Yemeklerin Araştırılması: Çorbalar, Et yemekleri, Sebze yemekleri, Dolma ve sarmalar, Pilav ve makarnalar, Börekler, Tatlılar, Diğerleri; Eskişehir Bölgesinde Uygulanan Pişirme Yöntemleri; Özel Günlerde Pişen Yemekler; Mönü Örnekleri ve Yemek Reçeteleri; Eskişehir Mutfağına Özgü Yemekleri Pişirme ve Servise Hazır Hâle Getirme. |