Ders Dili |
Türkçe |
Ders Türü |
Mesleki Seçmeli Dersler |
Öğretim Elemanları |
DR. ÖĞR. ÜYESİ MERVE ÖZGÜR GÖDE |
Dersin Veriliş Biçimi |
Yüzyüze, |
Dersin Önkoşulları |
Yok |
Önerilen Dersler |
Türk Mufak Kültürü, Türk Mutfak Uygulamaları |
Okuma Listesi |
|
Değerlendirme |
Uygulama Sınav |
Staj & Uygulama |
Yok |
Katalog İçeriği |
Zeytinyağlı yemekleri hazırlamada dikkat edilecek hususlar; Mezeleri hazırlamada dikkat edilecek hususlar; Zeytinyağlı yemekler ve mezelerin Türk mutfağındaki yeri ve önemi; Zeytinyağlı sebze yemekleri; Zeytinyağlı bakliyat yemekleri; Zeytinyağlı sarmalar ve dolmalar; Zeytinyağlı kavurmalar; Yoğurt bazlı mezeler; Tahıl bazlı mezeler; Bakliyat bazlı mezeler; Sebze bazlı mezeler; Sakatat bazlı mezeler; Salata çeşitleri; Turşular. |