Ders Dili |
Türkçe |
Ders Türü |
Zorunlu Dersler |
Öğretim Elemanları |
|
Dersin Veriliş Biçimi |
Bu ders yüz yüze öğretim şeklinde sunuş yoluyla ve uygulama olarak yürütülmektedir. |
Dersin Önkoşulları |
Bu dersi alan/alacak öğrencileri Temel Beslenme ve Hijyen bilgisine sahip olmalıdırlar. |
Önerilen Dersler |
Bu dersi alan/alacak öğrencileri Temel Beslenme ile Hijyen ve Sanitasyon derslerini almış olması önerilir. |
Okuma Listesi |
Temel Mutfak Teknikleri. (2016). Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Yayınları.Halıcı, Nevin. (2013). Açıklamalı Yemek ve Mutfak Terimleri Sözlüğü, İstanbul: Oğlak Yayıncılık: 140.Robuchon, J. (2005). Larousse Gastronomique. Paris, İstanbul: Oğlak YayınlarıSinclair, C. (2005). Dictionary of Food International Food and Cooking Terms from A to Z. (2th Edition), London: A & C Black PublishersThe Culinary Institute of America. Techniques of Healthy Cooking. (4th Edition). America: Johnson & Wales |
Değerlendirme |
1 Ara Sınav (30), 1 Ödev (30), 1 Final (40)Ara Sınav çoktan seçmeli, boşluk doldurmalı, eşleştirmeli sorular ile yapılmaktadır. Ödev kapsamında öğrencinin Temel Mutfak uygulamasına yönelik hazırladığı rapor doğrultusunda değerlendirme yapılmaktadır.Finalde ise mutfak çalışmaları ile ilgili dönem içi ders değerlendirmesi yapılmaktadır. |
Staj & Uygulama |
Bu ders kapsamında öğrencilerin mutfak tekniklerinin temelleri doğrultusunda çeşitli uygulamalar yapılmaktadır. |
Katalog İçeriği |
Yiyecek İçecek Endüstrisi; Mutfağın Organizasyonu ve Görev Tanımları; Mutfakta Kullanılan Ekipmanlar; Mutfakta Kullanılan Araç ve Gereçler; Mutfakta Kullanılan Tencere ve Tavalar; Mutfakta Kullanılan Ölçü Aletleri; Mutfakta Kullanılan Bıçaklar ve El Aletleri; Mutfakta Ön Hazırlık; Mutfakta Kullanılan Pişirme Ekipmanları; Mutfakta Kullanılan Malzemelerin İşlenmesi; Muhafaza ve Depolama Ekipmanları. |