Ders Dili |
Türkçe |
Ders Türü |
Mesleki Seçmeli Dersler |
Öğretim Elemanları |
ÖĞR. GÖR. DR. ERTAN ASLAN |
Dersin Veriliş Biçimi |
Bu ders sadece yüz yüze eğitim şeklinde yürütülmektedir. |
Dersin Önkoşulları |
Bu dersin ön koşulu bulunmamaktadır. |
Önerilen Dersler |
Bu dersle ilişkili önerilen başka dersler bulunmamaktadır. |
Okuma Listesi |
Sarıışık, M., Çavuş, Ş ve Karamustafa, K. (2010). Profesyonel Restoran Yönetimi: İlkeler, Uygulamalar ve Örnek OlaylarAnkara:Detay Yayıncılık.Bingöl, R. (2005). Restoran İşletmeciliği, Timaş Yayınları. |
Değerlendirme |
1 Ara Sınav 1 Final |
Staj & Uygulama |
Bu ders için uygun değildir. |
Katalog İçeriği |
Ziyafet Organizasyonu Düzenlenen İşletmeler: Ticari işletmeler, Ticari olmayan işletmeler; Ziyafet Operasyonu Süreci: Planlama, Örgütleme, Yöneltme, Koordinasyon, Kontrol; Ziyafette Fiziksel Planlama ve Menü: Renk, Işık, Menü örnekleri; Ziyafet Salonu Düzenleme Ölçütleri: Planlama yaklaşımları, Masa düzeni hesaplamaları; Ziyafet Organizasyonu: Görev dağılımları, Görevlendirme çizelgeleri, İstasyon dağılımları, Görev tanımları, Motivasyon; Ziyafet Organizasyonlarında Servis: Servis usulleri, Büfe, kokteyl ve toplantı organizasyonu; Ziyafet Organizasyonlarında Yiyecek Üretim Süreci ve Stok Kontrolleri: En az ve en fazla stok miktarları; Ziyafet Org. Sapmalar. |