Ders Dili |
Türkçe |
Ders Türü |
Zorunlu Dersler |
Öğretim Elemanları |
DOÇ. DR. ALEV DÜNDAR ARIKAN |
Dersin Veriliş Biçimi |
Bu ders sadece yüz yüze eğitim şeklinde yürütülmektedir. |
Dersin Önkoşulları |
Bu dersin ön koşulu bulunmamaktadır. |
Önerilen Dersler |
Bu dersle ilişkili önerilen başka dersler bulunmamaktadır. |
Okuma Listesi |
Önerilen Kaynaklar Aktaş,A. ( 2001)Yiyecek ve İçecek Yönetimi. Antalya: Livane Matbaası Türksoy, A. (1997) Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi. Akara : Turhan Kitapevi Sökmen,A. ( 2003) Yiyecek ve İçecek Yönetimi. Aankara : Detay Yayıncılık |
Değerlendirme |
2 Ara Sınav ve 1 Final |
Staj & Uygulama |
|
Katalog İçeriği |
Yiyecek İçecek İşletmelerinde (Ağırlama İşletmelerinde) Yiyecek ve İçecek Hizmetleri: Önemi, Hizmetlerin verildiği işletmeler; Yiyecek ve İçecek Bölümünün Örgütsel Yapısı; Bütçeleme; Mönü Planlaması: Mönü geliştirme, Mönü fiyatlama; Yiyecek İçecek Bölümü Mutfak Planlaması; Hijyen ve Sanitasyon; Yiyecek ve İçecek Maliyet Kontrol Sistemi: Tanımı, Amaçları ve aşamaları, İş gücü maliyet kontrolü; Ziyafet (Banket) Organizasyonu: Önemi, Yönetimi; Yiyecek İçecek Bölümü İş Tanımları. |