Ders Dili |
Türkçe |
Ders Türü |
Zorunlu Dersler |
Öğretim Elemanları |
DOÇ. DR. EBRU ZENCİR ÇİFTÇİ |
Dersin Veriliş Biçimi |
Bu ders sadece yüz yüze eğitim şeklinde yürütülmektedir. |
Dersin Önkoşulları |
Dersin bir ön koşulu veya eş koşulu yoktur. |
Önerilen Dersler |
Önerilen bir ders yoktur. |
Okuma Listesi |
Atkoşar, Z. (2016). Beslenmenin Temel İlkeleri. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Yılmaz, H. (2016). Dünya Mutfakları I. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Yılmaz, H. (2016). Gastronomi ve Medya. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Günay Aktaş, S. (2016). Gıda Coğrafyası. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Zencir, E. (2016). Yöresel Mutfaklar. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Zencir, E. (2016). Temel Mutfak Teknikleri. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Yılmaz, H. ve Dündar Arıkan, A. (2016). Menü Yönetimi. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Yüncü, H. R. (2016). İçecek Bilgisi. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Dündar Arıkan, A. (2016). Türk Mutfak Kültürü. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Dündar Arıkan, A. (2016). Dünya Mutfakları II. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Bilgin, A. ve Önçel, S. (2016). Osmanlı Mutfağı. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Önçel, S. (2016). Mutfak Hizmetleri Yönetimi. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Öztetik, E. (2016). Gıda Mevzuatı ve Kalite Yönetimi. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Özcan, A. (2017). Besin Güvenliği ve Hijyen. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları. |
Değerlendirme |
1 ara sınav ve 1 dönem sonu sınavı |
Staj & Uygulama |
Bu dersin staj ve uygulaması yoktur. |
Katalog İçeriği |
Gastronomi Tarihine Giriş: Tarihte Gastronomiyi Etkileyen Konular, Tarihte Gastronomiden Etkilenen Konular; Tarih Öncesi Çağlar ve İlk Çağlarda Gastronomi: İlk İnsanlarda Beslenme ve Yeme Alışkanlıkları, İlk Uygarlıklarda Yemek, İnanç, Sosyal Yaşam ve Ritüeller; Endüstri Devrimi ve Gastronomi İlişkisi: Endüstri Devriminde Yaşanan Gelişmeler, Gastronomiye Doğrudan ve Dolaylı Etkileri; Gastronomi Akımları: Klasik Akım, Fransız Mutfağı, Modern Akım; Tarihte İlk Restoranlar; Türk Mutfak Tarihi: Osta Asya Türkleri, Anadolu Selçuklu, Osmanlı, Türkiye Cumhuriyeti; Tarihte Gastronomik Ürünler. |