1. hafta |
Gastronomi Tarihine Giriş |
2. hafta |
Tarihte Gastronomiyi Etkileyen Konular |
3. hafta |
Tarih Öncesi Çağlar ve İlk Çağlarda Gastronomi |
4. hafta |
Ortaçağ ve Rönesansta Yeme Alışkanlıkları |
5. hafta |
Yeni Dünyanın Keşfi ile Yaşanan Gelişmeler |
6. hafta |
Endüstri Devriminde Gastronomideki Değişim (Yakın Çağ) |
7. hafta |
Endüstri Devriminin Gastronomiye Etkisi |
8. hafta |
Fransız Mutfağının Gelişimi ve Klasik Akım |
9. hafta |
Dışarıda Yemek Yeme- Tarihte İlk Restoranlar |
10. hafta |
Yakın Tarihli Mutfak Akımları |
11. hafta |
Orta Asya ve Anadolu Mutfağı Tarihi |
12. hafta |
Osmanlı Mutfağı |
13. hafta |
Cumhuriyetin İlk Yıllarında Gastronomi |
14. hafta |
Tarihte Gastronomi Ürünleri (Tuz, Şeker, Kahve, Ekmek vb) |