Ders Dili |
Türkçe |
Ders Türü |
Zorunlu Dersler |
Öğretim Elemanları |
DOÇ. DR. MERVE ÖZGÜR GÖDE |
Dersin Veriliş Biçimi |
Yüz yüze |
Dersin Önkoşulları |
Bu dersin ön koşulu ya da eş koşulu bulunmamaktadır. |
Önerilen Dersler |
Bölümdeki tüm dersler |
Okuma Listesi |
Anadolu Üniversitesi. (2020). Gastronomi ve medya. Anadolu Üniversitesi Yayınları.Anadolu Üniversitesi. (2020). Gıda coğrafyası. Anadolu Üniversitesi Yayınları.Anadolu Üniversitesi. (2020). İçecek bilgisi. Anadolu Üniversitesi Yayınları.Anadolu Üniversitesi. (2020). Beslenmenin temel ilkeleri. Anadolu Üniversitesi Yayınları.Anadolu Üniversitesi. (2020). Gastronomi tarihi. Anadolu Üniversitesi Yayınları.Anadolu Üniversitesi. (2020). Menü yönetimi. Anadolu Üniversitesi Yayınları.Anadolu Üniversitesi. (2020). Osmanlı mutfağı. Anadolu Üniversitesi Yayınları.Anadolu Üniversitesi. (2020). Yöresel mutfaklar. Anadolu Üniversitesi Yayınları.Anadolu Üniversitesi. (2020). Türk mutfağı kültürü. Anadolu Üniversitesi Yayınları.Anadolu Üniversitesi. (2020). Gıda mevzuatı ve kalite. Anadolu Üniversitesi Yayınları. |
Değerlendirme |
YT/YZ |
Staj & Uygulama |
Staj |
Katalog İçeriği |
Yiyecek içecek işletmesini departman, personel ve genel işleyiş bakımından tanımak; Oryantasyon süreci sonrasında iş tanımına ve görevlerini uyum sağlamak; İşe devamlılık ve zaman kullanımı hakkında etkinlik kazanmak; Takım çalışmasında deneyim kazanmak; Mutfak araç-gereçlerini kullanmak; Hammadde stoklarını kontrol etmek; Sağlık ve güvenlik kurallarına uymak; Olası mutfak kazalarına karşı dikkatli olmak; İlgili departmandaki iş ve işlemlere hakim olmak; Görevlerini yerine getirmek; Mutfaktaki iş akışına katkı sağlamak; Staj raporunu hazırlamak; Sorumluluk duygusunu geliştirmek; Mesleki deneyimi teorik bilgiyle ilişkilendirmek. |