Language of Instruction |
Türkçe |
Course Type |
Required Courses |
Course Instructor(s) |
DOÇ. DR. MERVE ÖZGÜR GÖDE |
Mode of Delivery |
Face to face |
Prerequisites |
There is no prerequisite or co-requisite for this course. |
Courses Recomended |
All courses in the department |
Recommended Reading List |
Anadolu Üniversitesi. (2020). Gastronomi ve medya. Anadolu Üniversitesi Yayınları.Anadolu Üniversitesi. (2020). Gıda coğrafyası. Anadolu Üniversitesi Yayınları.Anadolu Üniversitesi. (2020). İçecek bilgisi. Anadolu Üniversitesi Yayınları.Anadolu Üniversitesi. (2020). Beslenmenin temel ilkeleri. Anadolu Üniversitesi Yayınları.Anadolu Üniversitesi. (2020). Gastronomi tarihi. Anadolu Üniversitesi Yayınları.Anadolu Üniversitesi. (2020). Menü yönetimi. Anadolu Üniversitesi Yayınları.Anadolu Üniversitesi. (2020). Osmanlı mutfağı. Anadolu Üniversitesi Yayınları.Anadolu Üniversitesi. (2020). Yöresel mutfaklar. Anadolu Üniversitesi Yayınları.Anadolu Üniversitesi. (2020). Türk mutfağı kültürü. Anadolu Üniversitesi Yayınları.Anadolu Üniversitesi. (2020). Gıda mevzuatı ve kalite. Anadolu Üniversitesi Yayınları. |
Assessment methods and criteria |
YT/YZ |
Work Placement |
Internship |
Catalog Content |
To know the food and beverage business in terms of department, personnel and general operation; To adapt the job description, duties after the orientation process; Gaining effectiveness on work attendance and time use; Gaining experience in teamwork; Using kitchen utensils; Controlling raw material stocks; To comply with health and safety rules; Being attentive to possible kitchen accidents; To have a good command of the work and transactions in the relevant department; to fulfill their duties; Contributing to the workflow in the kitchen; Preparing the internship report; To develop a sense of responsibility; Relate professional experience with theoretical knowledge |