Okuma Listesi |
Kozak, N., Kozak, M. ve Akoğlan Kozak, M. (2019). Genel Turizm. Ankara: Detay Yayıncılık Baysal, Ayşe. Beslenme Kültürümüz. Ankara: Kültür ve Turizm Bakanlığı Yayınları.Baysal, Ayşe. Beslenme. Ankara: Hatiboğlu Basım ve Yayım.Bober, Phyllis (1999): Art, Culture, and Cuisine: Ancient and Medieval Gastronomy. Chicago, USA: University Chicago Press Ltd. Civitello, Linda (2004): Cuisine and Culture: A History of Food and People. Hoboken, New Jersey: John Wiley & Sons, Inc.Freedman, Paul. Yemek: Damak Tadının Tarihi. İstanbul: Oğlak Yayınevi.Güldemir, Osman. (2012). “Yiyecek İçecek Sektörü”. Yiyecek İçecek Yönetimi. Eskişehir: T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 2607, Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 1575, ISBN: 978-975-06-1138-4, ss. 2-23.Güldemir, Osman. (2015). “Yiyecek ve İçecek Bölümü Mutfak Planlaması”. Turizm İşletmelerinde Yiyecek-İçecek Yönetimi El Kitabı (Editör: Murat Doğdubay). Ankara: Grafiker Yayınları, ISBN: 978-605-4692-95-8, ss. 101-123.Güldemir, Osman. (2016). “Gelir ve Maliyet Kontrolü”. Yiyecek İçecek Yönetimi. Eskişehir: T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 3288, Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 2151, ISBN: 978-975-06-1909-0, ss. 146-173. Güldemir, Osman. (2016). “Üretim ve Servis Süreci”. Yiyecek İçecek Yönetimi (Editörler: Hakan Sezerel ve Murat Doğdubay). Eskişehir: T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 3288, Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 2151, ISBN: 978-975-06-1909-0, ss. 112-145. Güldemir, Osman. (Haziran 2016). “Matbah, Tabbahin ve Kütüp”. TAFED Matbah, sayı: 1, s. 52-54.http://foodinlife.com.tr/http://istanbuleats.com/ http://osmanguldemir.blogspot.com.tr/http://uktv.co.uk/goodfood/homepage/sid/566http://www.cooksillustrated.com/http://www.copenhagencooking.com/?lang=enhttp://www.gastronomi.com.tr/http://www.ifood.tv/http://www.thekitchn.com/http://www.turizmgazetesi.com/http://www.turkyemekkulturu.info/Mutfak Sırları (Aşçılık Dünyasından Mahrem Maceralar) , Anthony Bourdain, Oğlak Yayınları. |
Katalog İçeriği |
Turizme Giriş: Turizm kavramı ve gelişimi; Turizm türleri; Turizm İşletmeleri; Turizm Sektörünün Özellikleri; Turizmin Ekonomik, Sosyal, Fiziksel Çevre Açısından Önemi ve Etkileri; Temel Aşçılık Bilgileri; Mutfak Kuralları, Kıyafet, İletişim; Aşçının Sahip Olması Gereken Özellikler; Mutfakta Sahip Olunması Gereken Özellikler; Mutfak Araç ve Gereçleri; Mutfakta Ön Hazırlık; Mutfak Bölümleri; Mutfak Organizasyonu; Mutfak Yönetimi, Planlama, Örgütleme, Koordinasyon, Yürütme, Denetim; Satın Alma, Teslim Alma, Üretim, Kontroller, Ölçme, Paketleme, Koruma, Satış ve Dağıtım; Aşçılıkta İş Sağlığı ve Güvenliği; İlk Yardım; Gıda Güvenliği; Hijyen. |