Ders Dili |
Türkçe |
Ders Türü |
Mesleki Seçmeli Dersler |
Öğretim Elemanları |
DR. ÖĞR. ÜYESİ HÜSEYİN ÖNEY |
Dersin Veriliş Biçimi |
Bu ders sadece yüz yüze öğretim şeklinde yürütülmektedir. |
Dersin Önkoşulları |
Bu dersin önkoşulu ya da eş koşulu bulunmamaktadır. |
Önerilen Dersler |
Bu ders için önerilen ders bulunmamaktadır. |
Okuma Listesi |
Sökmen, Alptekin (2011). Yiyecek İçecek Servisi, Ankara:Detay Yayıncılık. |
Değerlendirme |
Ara sınav 0Uygulama 0Final @ |
Staj & Uygulama |
Uygulama ders sürecinde yaopılacaktır |
Katalog İçeriği |
Yiyecek İçecek Servisi: Yiyecek içecek işletmelerinde servisin önemi, Servis personeli, Rütbelendirme, Görev tanımları, Personelin kıyafeti, Davranışı ve karakter özellikleri; Yiyecek İçecek Servisinde Kullanılan Malzemeler, Araç Gereçler; Ön Hazırlık; Servis Çeşitleri; Klasik ve Modern Fransız Servisi; İngiliz Servisi; Rus ve Amerikan Servisi; Kahvaltı ve Açık Büfe Servisi; Servis Basamakları; İçkiler ve Servisi: Alkolsüz içkiler ve servisi, Alkollü içkiler ve servisi. |