Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi
  • Kurumsal
  • Akademik Programlar
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Türkçe
    • Türkçe Türkçe
    • İngilizce İngilizce
Program Profili Kabul ve Kayıt Koşulları Yeterlilik Koşulları ve Kuralları Önceki Öğrenmenin Tanınması Öğretim Elemanları Bölüm Bşk. ve AKTS Koord. Alan Yeterlilikleri Program Yeterlilikleri (Çıktıları) Dersler - AKTS Kredileri Alan & Prog. Yeterlilik İlişkileri Ders - Prog. Yeterlilik İlişkileri Ölçme ve Değerlendirme Mezuniyet Koşulları Üst Derece Programlarına Geçiş İstihdam Olanakları
  • Eskişehir Meslek Yüksekokulu
  • Otel,Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü
  • Aşçılık Programı
  • Dersler - AKTS Kredileri
  • Mutfakta Hijyen ve Kalite
  • Tanıtım
  • Tanıtım
  • İçerik
  • Öğrenme Çıktıları
  • Öğretim Yöntem ve Teknikleri
  • Program Çıktılarına Katkısı
  • Ölçme ve Değerlendirme

Ders Adı Ders Kodu Zorunlu/Seçmeli Teori + Uygulama AKTS
Mutfakta Hijyen ve Kalite AŞÇ126 II.YARIYIL 2+0 3.0
Ders Dili Türkçe
Ders Türü Zorunlu Dersler
Öğretim Elemanları DOÇ. DR. DÖNÜŞ ÇİÇEK
Dersin Veriliş Biçimi Yüz yüze
Dersin Önkoşulları Bu dersin önkoşulu ya da eş koşulu bulunmamaktadır.
Önerilen Dersler -
Okuma Listesi Çiçek, D. ve Değirmencioğlu, N. (2004). Gıda Hijyeni ve Güvenliği Açısından Otel Mutfak Planlamasında Gerekli Koşullar.  Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi, 1(2), 48-59.Ersin, M. ve Beyhan, Y. (2001). Toplu Beslenme Sistemlerinde Hijyen Sanitasyonu Sağlama Önerileri, Mesleki Sağlık ve Güvenlik Dergisi, Ekim, ss. 19-26.
Değerlendirme Öğrenciler bir ara sınav ve bir dönem sonu sınavı ile değerlendirilirler.
Staj & Uygulama Yok
Katalog İçeriği Kavramlar: Hijyen, Sanitasyon, Dezenfeksiyon, Sterilizasyon, Temizlik, Kalite, Standart; Gıda İşletmelerinde Sanitasyon: Sanitasyon programının işletmelere yararları; Besin Hijyeni: Güvenli gıda, Çapraz bulaşma, Güvenli besin zinciri; Personel Hijyeni; Su Hijyeni; Fiziksel Planlama: Mutfağın konumu, Mutfak tavanı, Mutfak tabanı, Aydınlatma, Havalandırma; Kalite ve gıda işletmeleri için kalitenin önemi; Gıda Sanitasyonunda Kullanılan Sistemler: İyi üretim uygulamaları (GMP), İyi hijyen uygulamaları (GHP), HACCP sistemi; ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi; TS EN ISO 14001 Standardı; Mutfakta iş kazaları ve önlemler.

  • Kurumsal
  • İsim ve Adres
  • Akademik Takvim
  • Yönetim Kadrosu
  • Kurum Hakkında
  • Akademik Programlar
  • Genel Kabul Şartları
  • Önceki Öğrenmenin Tanınması
  • Kayıt İşlemleri
  • AKTS Kredi Sistemi
  • Akademik Danışmanlık
  • Akademik Programlar
  • Doktora / Sanatta Yeterlik
  • Yüksek Lisans
  • Lisans
  • Önlisans
  • Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Şehirde Yaşam
  • Konaklama
  • Beslenme Olanakları
  • Tıbbi Olanaklar
  • Engelli Öğrenci Olanakları
  • Sigorta
  • Maddi Destek
  • Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Öğrenim Olanakları
  • Uluslararası Programlar
  • Değişim Öğrencileri için Pratik Bilgiler
  • Dil Kursları
  • Staj
  • Sosyal Yaşam ve Spor Olanakları
  • Öğrenci Kulüpleri