Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi
  • Kurumsal
  • Akademik Programlar
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Türkçe
    • Türkçe Türkçe
    • İngilizce İngilizce
Program Profili Kabul ve Kayıt Koşulları Yeterlilik Koşulları ve Kuralları Önceki Öğrenmenin Tanınması Öğretim Elemanları Bölüm Bşk. ve AKTS Koord. Alan Yeterlilikleri Program Yeterlilikleri (Çıktıları) Dersler - AKTS Kredileri Alan & Prog. Yeterlilik İlişkileri Ders - Prog. Yeterlilik İlişkileri Ölçme ve Değerlendirme Mezuniyet Koşulları Üst Derece Programlarına Geçiş İstihdam Olanakları
  • Eskişehir Meslek Yüksekokulu
  • Otel,Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü
  • Aşçılık Programı
  • Dersler - AKTS Kredileri
  • Mutfak Kültürü ve Yemekleri Araştırması
  • Tanıtım
  • Tanıtım
  • İçerik
  • Öğrenme Çıktıları
  • Öğretim Yöntem ve Teknikleri
  • Program Çıktılarına Katkısı
  • Ölçme ve Değerlendirme

Ders Adı Ders Kodu Zorunlu/Seçmeli Teori + Uygulama AKTS
Mutfak Kültürü ve Yemekleri Araştırması AŞÇ240 IV.YARIYIL 0+4 3.0
Ders Dili Türkçe
Ders Türü Zorunlu Dersler
Öğretim Elemanları ÖĞR. GÖR. DİLEK ÜNLÜ, ÖĞR. GÖR. DR. MUTLU DOĞAN, DOÇ. DR. OSMAN GÜLDEMİR, ÖĞR. GÖR. DR. EMRAH YILDIZ, ÖĞR. GÖR. DR. GÖKHAN ŞALLI
Dersin Veriliş Biçimi Bu ders sadece yüz yüze öğretim şeklinde yürütülmektedir.
Dersin Önkoşulları Bu dersin önkoşulu ya da eş koşulu bulunmamaktadır.
Önerilen Dersler ---
Okuma Listesi ---
Değerlendirme Ara Sınav @Dönem Sonu Sınavı `Sınavlarda çoktan seçmeli, boşluk doldurmalı, eşleştirmeli ve açık uçlu sorular bulunmaktadır.
Staj & Uygulama ---
Katalog İçeriği Mutfak kültürü; Nitel araştırma anlayışı; Mülakat ve odak grup görüşmeleri; Belge derleme, fotoğraflama ve etiketleme; Görüşülecek kişilerle haberleşme ve randevu alma; Ses kaydı ve sesli video kaydı tutma; Çözümleme; Arşivleme; Söylem, içerik analizi ile benzer bilgileri bir araya getirme; Mutfak kültürüne yönelik literatür taraması yapma; Raporlaştırma; Özet ve giriş yazma; İçindekiler oluşturma ve içeriği yerleştirme; Kaynakça yazma ve sunma.

  • Kurumsal
  • İsim ve Adres
  • Akademik Takvim
  • Yönetim Kadrosu
  • Kurum Hakkında
  • Akademik Programlar
  • Genel Kabul Şartları
  • Önceki Öğrenmenin Tanınması
  • Kayıt İşlemleri
  • AKTS Kredi Sistemi
  • Akademik Danışmanlık
  • Akademik Programlar
  • Doktora / Sanatta Yeterlik
  • Yüksek Lisans
  • Lisans
  • Önlisans
  • Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Şehirde Yaşam
  • Konaklama
  • Beslenme Olanakları
  • Tıbbi Olanaklar
  • Engelli Öğrenci Olanakları
  • Sigorta
  • Maddi Destek
  • Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Öğrenim Olanakları
  • Uluslararası Programlar
  • Değişim Öğrencileri için Pratik Bilgiler
  • Dil Kursları
  • Staj
  • Sosyal Yaşam ve Spor Olanakları
  • Öğrenci Kulüpleri