Ders Dili |
Türkçe |
Ders Türü |
Zorunlu Dersler |
Öğretim Elemanları |
|
Dersin Veriliş Biçimi |
Uzaktan eğitim |
Dersin Önkoşulları |
Bu dersin önkoşulu ya da eş koşulu bulunmamaktadır. |
Önerilen Dersler |
Bu dersle ilişkili önerilen başka dersler bulunmamaktadır. |
Okuma Listesi |
Atkoşar, Z. (2018). Beslenmenin Temel İlkeleri. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Yılmaz, H. (2016). Dünya Mutfakları I. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Yılmaz, H. (2016). Gastronomi ve Medya. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Günay Aktaş, S. (2016). Gıda Coğrafyası. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Zencir, E. (2019). Yöresel Mutfaklar. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Zencir, E. (2016). Temel Mutfak Teknikleri. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Yılmaz, H. ve Dündar Arıkan, A. (2016). Menü Yönetimi. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Yüncü, H. R. (2016). İçecek Bilgisi. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Dündar Arıkan, A. (2018). Türk Mutfak Kültürü. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Bilgin, A. ve Önçel, S. (2016). Osmanlı Mutfağı. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Önçel, S. (2016). Mutfak Hizmetleri Yönetimi. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Öztetik, E. (2016). Gıda Mevzuatı ve Kalite Yönetimi. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Özcan, A. (2017). Besin Güvenliği ve Hijyen. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları. Yüncü H.R. (2020). Gastronominin Temelleri. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Akarçay, Erhan. (2020). Yemek Soyolojisi. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; |
Değerlendirme |
1 Arasınav ve 1 Dönem Sonu Sınavı |
Staj & Uygulama |
Bu ders için staj veya uygulama yoktur. |
Katalog İçeriği |
İnsanlığın Şafağında Beslenme: İlk insanlarda beslenme, Ateş ve pişirme, Yerleşik yaşam tarım ve çiftçilik; Anadolu Mutfak Kültürünün Kökenleri: Yemek yapımının başlangıcı, Hitit mutfak kültürü; Mezopotamya Mutfağı; Eski Yunan, Roma, Mısır ve Uzak Doğu Mutfakları; Orta Çağ ve Rönesans Dönemlerinde Mutfak Kültürü: Bizans mutfak kültürü, Orta çağ Arap mutfak kültürü, Anadolu Selçuklu mutfağı, Amerika’nın keşfi ve yeni gıdalar, Rönesans ve İtalyan Mutfağı; Modern Çağ’da Fransız Mutfağı’nın Gelişimi; Endüstri Devrimi ve Mutfaklara Etkisi; Gastronomide Yeni Akımlar: Hızlı yemek, Diyet mutfağı, Yavaş yemek, Moleküler gastronomi, Füzyon mutfağı. |