Ders Dili |
İngilizce |
Ders Türü |
Zorunlu Dersler |
Öğretim Elemanları |
ÖĞR. GÖR. BURCU YILMAZ |
Dersin Veriliş Biçimi |
Bu ders yüz yüze öğretim şeklinde sunuş yoluyla ve uygulama olarak yürütülmektedir. |
Dersin Önkoşulları |
Bu dersin ön koşulu ya da eş koşulu bulunmamaktadır. |
Önerilen Dersler |
Bu dersi alan/alacak öğrencilerin Mutfağa Giriş ve Temel Mutfak Teknikleri derslerini almış olması önerilir. |
Okuma Listesi |
Uygulamalı Türk Mutfağı. (2021). Nobel Akademik Yayıncılık. |
Değerlendirme |
1 Ara Sınav (30), 1 Ödev (30), 1 Final (40)Ara Sınav çoktan seçmeli, boşluk doldurmalı, eşleştirmeli sorular ile yapılmaktadır. Ödev kapsamında öğrencinin Türk Mutfağı uygulamasına yönelik hazırladığı rapor doğrultusunda değerlendirme yapılmaktadır.Finalde ise mutfak çalışmaları ile ilgili dönem içi ders değerlendirmesi yapılmaktadır. |
Staj & Uygulama |
Bu ders kapsamında öğrenciler ile Türk mutfağına ait çeşitli teorik bilgilendirmeler ve uygulamalar yapılmaktadır. |
Katalog İçeriği |
|