Ders Dili |
Türkçe |
Ders Türü |
Mesleki Seçmeli Dersler |
Öğretim Elemanları |
ÖĞR. GÖR. DR. MUTLU DOĞAN |
Dersin Veriliş Biçimi |
Bu ders sadece yüz yüze öğretim şeklinde yürütülmektedir. |
Dersin Önkoşulları |
Bu dersin önkoşulu ya da eş koşulu bulunmamaktadır. |
Önerilen Dersler |
Bu dersi alan/alacak öğrencilerin AŞÇ101 Beslenme ve AŞÇ110 Gıda Teknolojisi derslerini almış olması önerilir. |
Okuma Listesi |
Dalby, Andrew (2004). Tehlikeli tatlar: tarih Boyunca Baharat, İstanbul:Kitap yayıneviGürsoy, Deniz (2012). Baharat ve Güç, İstanbul:Oğlak Yayıncılık. |
Değerlendirme |
Ara sınav % 40Final %6 0 |
Staj & Uygulama |
Bu ders kapsamında öğrenciler aromatik otlar, baharatlar ve karışımları tanımaya ve tanımlamaya yönelik uygulamalar yapmaktadır. |
Katalog İçeriği |
Baharat dünyası; Baharat ve aromatik otların insan hayatındaki önemi; Tarihte Boyunca Baharat ve Önemi; Mutfaklarda aromatik otlar, baharatlar ve karışımların önemi; Yabani bitkiler veya bunlardan elde edilen meyvelerin kullanım şekilleri; Aromatik Otlar, Baharatlar ve Karışımların Mutfakta Kullanımı; Sağlık Açısından Önemi; Aromatikler ve Doğal Otlar; Karışımlar; A-F Aromatik Otla Ve Baharatlar; F-I Aromatik Otlar Ve Baharatlar; K-N Aromatik Otlar Ve Baharatlar; O-S Aromatik Otlar Ve Baharatlar; T-U Aromatik Otlar Ve Baharatlar; U-Z Aromatik Otlar Ve Baharatlar |