Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi
  • Kurumsal
  • Akademik Programlar
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Türkçe
    • Türkçe Türkçe
    • İngilizce İngilizce
Program Profili Kabul ve Kayıt Koşulları Yeterlilik Koşulları ve Kuralları Önceki Öğrenmenin Tanınması Öğretim Elemanları Bölüm Bşk. ve AKTS Koord. Alan Yeterlilikleri Program Yeterlilikleri (Çıktıları) Dersler - AKTS Kredileri Alan & Prog. Yeterlilik İlişkileri Ders - Prog. Yeterlilik İlişkileri Ölçme ve Değerlendirme Mezuniyet Koşulları Üst Derece Programlarına Geçiş İstihdam Olanakları
  • Eskişehir Meslek Yüksekokulu
  • Otel,Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü
  • Aşçılık Programı
  • Dersler - AKTS Kredileri
  • Aromatik Otlar, Baharatlar ve Karışımlar
  • Tanıtım
  • Tanıtım
  • İçerik
  • Öğrenme Çıktıları
  • Öğretim Yöntem ve Teknikleri
  • Program Çıktılarına Katkısı
  • Ölçme ve Değerlendirme

Ders Adı Ders Kodu Zorunlu/Seçmeli Teori + Uygulama AKTS
Aromatik Otlar, Baharatlar ve Karışımlar AŞÇ244 IV.YARIYIL 1+1 3.0
Ders Dili Türkçe
Ders Türü Mesleki Seçmeli Dersler
Öğretim Elemanları ÖĞR. GÖR. DR. MUTLU DOĞAN
Dersin Veriliş Biçimi Bu ders sadece yüz yüze öğretim şeklinde yürütülmektedir.
Dersin Önkoşulları Bu dersin önkoşulu ya da eş koşulu bulunmamaktadır.
Önerilen Dersler Bu dersi alan/alacak öğrencilerin AŞÇ101 Beslenme ve AŞÇ110 Gıda Teknolojisi derslerini almış olması önerilir.
Okuma Listesi Dalby, Andrew (2004). Tehlikeli tatlar: tarih Boyunca Baharat, İstanbul:Kitap yayıneviGürsoy, Deniz (2012). Baharat ve Güç, İstanbul:Oğlak Yayıncılık.
Değerlendirme Ara sınav % 40Final `
Staj & Uygulama Bu ders kapsamında öğrenciler aromatik otlar, baharatlar ve karışımları tanımaya ve tanımlamaya yönelik uygulamalar yapmaktadır.
Katalog İçeriği Baharat dünyası; Baharat ve aromatik otların insan hayatındaki önemi; Tarihte Boyunca Baharat ve Önemi; Mutfaklarda aromatik otlar, baharatlar ve karışımların önemi; Yabani bitkiler veya bunlardan elde edilen meyvelerin kullanım şekilleri; Aromatik Otlar, Baharatlar ve Karışımların Mutfakta Kullanımı; Sağlık Açısından Önemi; Aromatikler ve Doğal Otlar; Karışımlar; A-F Aromatik Otla Ve Baharatlar; F-I Aromatik Otlar Ve Baharatlar; K-N Aromatik Otlar Ve Baharatlar; O-S Aromatik Otlar Ve Baharatlar; T-U Aromatik Otlar Ve Baharatlar; U-Z Aromatik Otlar Ve Baharatlar

  • Kurumsal
  • İsim ve Adres
  • Akademik Takvim
  • Yönetim Kadrosu
  • Kurum Hakkında
  • Akademik Programlar
  • Genel Kabul Şartları
  • Önceki Öğrenmenin Tanınması
  • Kayıt İşlemleri
  • AKTS Kredi Sistemi
  • Akademik Danışmanlık
  • Akademik Programlar
  • Doktora / Sanatta Yeterlik
  • Yüksek Lisans
  • Lisans
  • Önlisans
  • Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Şehirde Yaşam
  • Konaklama
  • Beslenme Olanakları
  • Tıbbi Olanaklar
  • Engelli Öğrenci Olanakları
  • Sigorta
  • Maddi Destek
  • Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Öğrenim Olanakları
  • Uluslararası Programlar
  • Değişim Öğrencileri için Pratik Bilgiler
  • Dil Kursları
  • Staj
  • Sosyal Yaşam ve Spor Olanakları
  • Öğrenci Kulüpleri