Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi
  • Kurumsal
  • Akademik Programlar
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Türkçe
    • Türkçe Türkçe
    • İngilizce İngilizce
Program Profili Kabul ve Kayıt Koşulları Yeterlilik Koşulları ve Kuralları Önceki Öğrenmenin Tanınması Öğretim Elemanları Bölüm Bşk. ve AKTS Koord. Alan Yeterlilikleri Program Yeterlilikleri (Çıktıları) Dersler - AKTS Kredileri Alan & Prog. Yeterlilik İlişkileri Ders - Prog. Yeterlilik İlişkileri Ölçme ve Değerlendirme Mezuniyet Koşulları Üst Derece Programlarına Geçiş İstihdam Olanakları
  • Eskişehir Meslek Yüksekokulu
  • Otel,Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü
  • Aşçılık Programı
  • Dersler - AKTS Kredileri
  • Yaratıcı Mutfak Uygulamaları
  • Tanıtım
  • Tanıtım
  • İçerik
  • Öğrenme Çıktıları
  • Öğretim Yöntem ve Teknikleri
  • Program Çıktılarına Katkısı
  • Ölçme ve Değerlendirme

Ders Adı Ders Kodu Zorunlu/Seçmeli Teori + Uygulama AKTS
Yaratıcı Mutfak Uygulamaları GMS352 IV.YARIYIL 2+2 6.0
Ders Dili Türkçe
Ders Türü Mesleki Seçmeli Dersler
Öğretim Elemanları ÖĞR. GÖR. DİLEK ÜNLÜ
Dersin Veriliş Biçimi Bu ders sadece yüz yüze öğretim şeklinde yürütülmektedir.
Dersin Önkoşulları Bu dersin ön koşulu ya da eş koşulu bulunmamaktadır.
Önerilen Dersler Bu dersi alan/alacak öğrencilerin GMS201 Temel Mutfak Teknikleri I ve GMS202 Temel Mutfak Teknikleri II derslerini almış olması önerilir.
Okuma Listesi http://osmanguldemir.blogspot.com.tr/http://www.cooksillustrated.com/http://www.copenhagencooking.com/?lang=enhttp://uktv.co.uk/goodfood/homepage/sid/566http://www.ifood.tv/http://www.thekitchn.com/http://www.turkyemekkulturu.info/http://istanbuleats.com/
Değerlendirme Ara Sınav 0Uygulama 0Dönem Sonu Sınavı @Sınavlarda çoktan seçmeli, boşluk doldurmalı, eşleştirmeli ve açık uçlu sorular bulunmaktadır.Uygulamada yaratıcılık bakış açısıyla değerlendirme yapılmaktadır.
Staj & Uygulama Bu ders kapsamında öğrenciler yaratıcılık ve yenilik bakış açılarıyla çeşitli uygulamalar yapmaktadır.
Katalog İçeriği Aşçıların yaratıcılık süreci aşamaları; Motivasyon; İş özellikleri; İşgören tatmini; İş stresi; Mutfakta yaratıcılık; İlk süperstar şefler; Da Vinci mutfağı; Olağanüstü şölenler; Yaratıcılık bağlamında "şakşuka" ve "barbunya pilaki"; Yaratıcılık bağlamında "acılı ezme" ve "cevizli kadayıf dolması"; Yaratıcılık bağlamında "sebze mücveri" ve "mercimek köftesi"; Yaratıcılık bağlamında "patlıcan salatası" ve "sigara böreği"; Yaratıcılık bağlamında "yaprak sarması" ve "biber dolması.

  • Kurumsal
  • İsim ve Adres
  • Akademik Takvim
  • Yönetim Kadrosu
  • Kurum Hakkında
  • Akademik Programlar
  • Genel Kabul Şartları
  • Önceki Öğrenmenin Tanınması
  • Kayıt İşlemleri
  • AKTS Kredi Sistemi
  • Akademik Danışmanlık
  • Akademik Programlar
  • Doktora / Sanatta Yeterlik
  • Yüksek Lisans
  • Lisans
  • Önlisans
  • Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Şehirde Yaşam
  • Konaklama
  • Beslenme Olanakları
  • Tıbbi Olanaklar
  • Engelli Öğrenci Olanakları
  • Sigorta
  • Maddi Destek
  • Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Öğrenim Olanakları
  • Uluslararası Programlar
  • Değişim Öğrencileri için Pratik Bilgiler
  • Dil Kursları
  • Staj
  • Sosyal Yaşam ve Spor Olanakları
  • Öğrenci Kulüpleri