Okuma Listesi |
Efendi, Turabi. (2005). Osmanlı Mutfağı. (Çev: Altay İ. Aktürk). Dönence Basım. Halıcı, Feyzi (Editör). (1986). Birinci Milletlerarası Yemek Kongresi. 25-30 Eylül 1986. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yayınları.Halıcı, Feyzi (Editör). (1988). İkinci Milletlerarası Yemek Kongresi. 3-10 Eylül 1988. Konya Kültür ve Turizm Vakfı Yayını.Halıcı, Feyzi (Editör). (1990). Üçüncü Milletlerarası Yemek Kongresi. 7 - 12 Eylül 1990. Konya: Kültür ve Turizm Vakfı Yayını.Halıcı, Feyzi (Editör). (1992a). Dördüncü Milletlerarası Yemek Kongresi. 3 - 6 Eylül 1992. Konya Kültür ve Turizm Vakfı Yayını.Halıcı, Feyzi (Editör). (1994). Beşinci Milletlerarası Yemek Kongresi. 1-3 Eylül 1994. Atatürk Kültür Merkezi Yayınları.Halıcı, Feyzi (Hazırlayan). (1982). Geleneksel Türk Yemekleri ve Beslenme. Konya: Turizm Derneği Yayınları.Halıcı, Feyzi. (1992b). Ali Eşref Dede’nin Yemek Risalesi. Ankara: Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Atatürk Kültür Merkezi Yayını: 62.Halıcı, Nevin. (2000). Ottoman Cuisine. The Ottoman-Turkish Civilisation, IV, 93-103. Ankara: Yeni Türkiye.Halıcı, Nevin. (2009). Türk Mutfağı. İstanbul: Oğlak Yayıncılık.Kadri, Hüseyin Kâzım. (1928). Türk Lugatı (Cilt I-IV). İstanbul: Devlet Matbaası.Kanar, Mehmet. (2005). Etimolojik Osmanlı Türkçesi Sözlüğü. İstanbul: Derin Yayınları.Kanar, Mehmet. (2008). Farsça Türkçe Sözlük. İstanbul: Say Yayıncılık.Kut, Günay. (1997). Melceü’t Tabbâhîn üzerine. (Haz: Cüneyt Kut). Melceü’t Tabbâhîn (Aşçıların Sığınağı). İstanbul: Duran Ofset, 7-13.Nazimâ, Ali., Reşad, Faik., Birinci, Necat., Yetiş, Kâzım., Andı, Fatih., Ülgen, Erol., Sağlam, Nuri ve Çoruk ve Ali Şükrü. (2002). Mükemmel Osmanlı Lügati. Ankara: Türk Dil Kurumu Yayınları: 802.Ögel, Bahaeddin. (1978). Türk Kültür Tarihine Giriş (4. cilt: Türklerde Yemek Kültürü). Ankara: Kültür Bakanlığı Yayınları.Rado, Şevket (Editör). (T.y.). Büyük Türk Sözlüğü. İstanbul: Hayat Yayınları.Roden, Claudia. (2007). Arabesque: a taste of Morocco, Turkey, and Lebanon. China: Alfred A. Knopf.Sakaoğlu, Necdet. (2006). Eski Mutfak Kültürümüzün Kaynakları. (Editöler: Suraiya Faroqhi, Christoph K. Neumann). Soframız Nur Hanemiz Mamur Osmanlı Maddi Kültüründe Yemek ve Barınak. İstanbul: Kitap Yayınevi, 33-45.Samancı, Özge ve Croxford, Sharon. (2006). XIX. Yüzyıl İstanbul Mutfağı (2. baskı). İstanbul: Medyatik Yayınları. Sarı, Mevlüt. (1980). El-mevârid, Arapça-Türkçe Lûgat. İstanbul: Bahar Yayınları.Sefercioğlu, Nejat (Hazırlayan). (1985). Türk Yemekleri (XVIII. Yüzyıla Ait Yazma Bir Yemek Risâlesi). Ankara: Feryal Basımevi.Şavkay, Tuğrul. (2000). Osmanlı Mutfağı. İstanbul: Şekerbank T.A.Ş. Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ve Radikal Gazetesi.Şenyapılı, Önder. (2010). Damakta Kalan Tatların Akılda Kalan Adları “Yiyecek ve İçecek Adarının Öyküleri” (2. Baskı). Ankara: Odtü Yayıncılık.Ünver, Süheyl. (1948). Tarihte 50 Türk Yemeği I. İstanbul: İstanbul Üniversitesi, Tıb Tarihi Enstitüsü, No: 39.Ünver, Süheyl. (1952). Fatih Devri Yemekleri. İstanbul: T.C. İstanbul Üniversitesi, Tıp Tarihi Enstitüsü.Yeğin, Abdullah., Badıllı, Abdulkadir., İsmail, Hekimoğlu. ve Çalım, İlham. (1981). Osmanlıca-Türkçe Ansiklopedik Büyük Lûgat (A-L). İstanbul: Turdav Ofset.Yerasimos, Marianna. (2002). 500 Yıllık Osmanlı Yemek Kültürü. İstanbul: Boyut Kitapları.Türk Mutfağı Sempozyumu Bildirileri (TMSB). (1982). 31 Ekim-1 Kasım 1981. Ankara: Ankara Üniversitesi Basımevi.Güldemir, Osman ve Işık, Nermin. (14-15 Ekim 2010). Tatlara Tat Katan Kabuk: Tarçın (Osmanlı Mutfağındaki Yeri). 1. Uluslararası Osmanlı Mutfak Kültürü Sempozyumu. Bilecik University. Bilecik. |