Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi
  • Kurumsal
  • Akademik Programlar
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Türkçe
    • Türkçe Türkçe
    • İngilizce İngilizce
Program Profili Kabul ve Kayıt Koşulları Yeterlilik Koşulları ve Kuralları Önceki Öğrenmenin Tanınması Öğretim Elemanları Bölüm Bşk. ve AKTS Koord. Alan Yeterlilikleri Program Yeterlilikleri (Çıktıları) Dersler - AKTS Kredileri Alan & Prog. Yeterlilik İlişkileri Ders - Prog. Yeterlilik İlişkileri Ölçme ve Değerlendirme Mezuniyet Koşulları Üst Derece Programlarına Geçiş İstihdam Olanakları
  • Turizm Fakültesi
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
  • Dersler - AKTS Kredileri
  • Türk Mutfak Uygulamaları
  • Tanıtım
  • Tanıtım
  • İçerik
  • Öğrenme Çıktıları
  • Öğretim Yöntem ve Teknikleri
  • Program Çıktılarına Katkısı
  • Ölçme ve Değerlendirme

Ders Adı Ders Kodu Zorunlu/Seçmeli Teori + Uygulama AKTS
Türk Mutfak Uygulamaları GMS221 III.YARIYIL 2+2 6.0
Ders Dili Türkçe
Ders Türü Zorunlu Dersler
Öğretim Elemanları ARAŞ. GÖR. BEYZA UYANIK, ÖĞR. GÖR. DR. ESRA ZIVALI
Dersin Veriliş Biçimi Bu ders yüz yüze öğretim şeklinde sunuş yoluyla ve uygulama olarak yürütülmektedir.
Dersin Önkoşulları Bu dersin ön koşulu ya da eş koşulu bulunmamaktadır.
Önerilen Dersler Bu dersi alan/alacak öğrencilerin Mutfağa Giriş ve Temel Mutfak Teknikleri derslerini almış olması önerilir.
Okuma Listesi Uygulamalı Türk Mutfağı. (2021). Nobel Akademik Yayıncılık.
Değerlendirme 1 Ara Sınav (30), 1 Ödev (30), 1 Final (40)Ara Sınav çoktan seçmeli, boşluk doldurmalı, eşleştirmeli sorular ile yapılmaktadır. Ödev kapsamında öğrencinin Türk Mutfağı uygulamasına yönelik hazırladığı rapor doğrultusunda değerlendirme yapılmaktadır.Finalde ise mutfak çalışmaları ile ilgili dönem içi ders değerlendirmesi yapılmaktadır.
Staj & Uygulama Bu ders kapsamında öğrenciler ile Türk mutfağına ait çeşitli teorik bilgilendirmeler ve uygulamalar yapılmaktadır.
Katalog İçeriği Türk Mutfağında Çorbalar: Kıvamlı çorbalar, Berrak çorbalar, Etli çorbalar; Mezeler: Salatalar, Soğuk mezeler, Sıcak mezeler, Yoğurtlu mezeler; Zeytinyağlılar: Pilakiler, Zeytinyağlı sebze yemekleri, Piyazlar; Tahıl ve Kuru Baklagiller: Güveçler, Sulu yemekler, Fırın yemekleri; Pilavlar: Pirinç pilavı pişirme usulleri, Bulgur, Şehriye, Kuskus; Dolmalar: Sarmalar, Sebze dolmaları, Etli dolmalar; Köfteler: Kuru köfteler, Sulu köfteler, Bulgurlu köfteler; Sebze Yemekleri: Oturtmalar, Kızartmalar, Güveçler, Musakkalar, Beğendi; Et Yemekleri: Kebaplar, Kavurmalar, Tavalar, Yahniler; Hamur İşleri: Tava börekleri, Tepsi börekleri, Erişte, Gözleme; Tatlılar: Sütlü tatlılar.

  • Kurumsal
  • İsim ve Adres
  • Akademik Takvim
  • Yönetim Kadrosu
  • Kurum Hakkında
  • Akademik Programlar
  • Genel Kabul Şartları
  • Önceki Öğrenmenin Tanınması
  • Kayıt İşlemleri
  • AKTS Kredi Sistemi
  • Akademik Danışmanlık
  • Akademik Programlar
  • Doktora / Sanatta Yeterlik
  • Yüksek Lisans
  • Lisans
  • Önlisans
  • Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Şehirde Yaşam
  • Konaklama
  • Beslenme Olanakları
  • Tıbbi Olanaklar
  • Engelli Öğrenci Olanakları
  • Sigorta
  • Maddi Destek
  • Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Öğrenim Olanakları
  • Uluslararası Programlar
  • Değişim Öğrencileri için Pratik Bilgiler
  • Dil Kursları
  • Staj
  • Sosyal Yaşam ve Spor Olanakları
  • Öğrenci Kulüpleri