| Ders Dili |
Türkçe |
| Ders Türü |
Mesleki Seçmeli Dersler |
| Öğretim Elemanları |
|
| Dersin Veriliş Biçimi |
Bu ders sadece yüz yüze öğretim şeklinde yürütülmektedir. |
| Dersin Önkoşulları |
Bu dersin ön koşulu ya da eş koşulu bulunmamaktadır. |
| Önerilen Dersler |
Bu dersi alan/alacak öğrencilerin GMS201 Temel Mutfak Teknikleri I ve GMS202 Temel Mutfak Teknikleri II derslerini almış olması önerilir. |
| Okuma Listesi |
http://osmanguldemir.blogspot.com.tr/http://www.cooksillustrated.com/http://www.copenhagencooking.com/?lang=enhttp://uktv.co.uk/goodfood/homepage/sid/566http://www.ifood.tv/http://www.thekitchn.com/http://www.turkyemekkulturu.info/http://istanbuleats.com/ |
| Değerlendirme |
Ara Sınav 0Uygulama 0Dönem Sonu Sınavı @Sınavlarda çoktan seçmeli, boşluk doldurmalı, eşleştirmeli ve açık uçlu sorular bulunmaktadır.Uygulamada yaratıcılık bakış açısıyla değerlendirme yapılmaktadır. |
| Staj & Uygulama |
Bu ders kapsamında öğrenciler yaratıcılık ve yenilik bakış açılarıyla çeşitli uygulamalar yapmaktadır. |
| Katalog İçeriği |
Aşçıların yaratıcılık süreci aşamaları; Motivasyon; İş özellikleri; İşgören tatmini; İş stresi; Mutfakta yaratıcılık; İlk süperstar şefler; Da Vinci mutfağı; Olağanüstü şölenler; Yaratıcılık bağlamında "şakşuka" ve "barbunya pilaki"; Yaratıcılık bağlamında "acılı ezme" ve "cevizli kadayıf dolması"; Yaratıcılık bağlamında "sebze mücveri" ve "mercimek köftesi"; Yaratıcılık bağlamında "patlıcan salatası" ve "sigara böreği"; Yaratıcılık bağlamında "yaprak sarması" ve "biber dolması. |