Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi
  • Kurumsal
  • Akademik Programlar
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Türkçe
    • Türkçe Türkçe
    • İngilizce İngilizce
Program Profili Kabul ve Kayıt Koşulları Yeterlilik Koşulları ve Kuralları Önceki Öğrenmenin Tanınması Öğretim Elemanları Bölüm Bşk. ve AKTS Koord. Alan Yeterlilikleri Program Yeterlilikleri (Çıktıları) Dersler - AKTS Kredileri Alan & Prog. Yeterlilik İlişkileri Ders - Prog. Yeterlilik İlişkileri Ölçme ve Değerlendirme Mezuniyet Koşulları Üst Derece Programlarına Geçiş İstihdam Olanakları
  • Turizm Fakültesi
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
  • Dersler - AKTS Kredileri
  • Dünya Mutfakları I
  • Tanıtım
  • Tanıtım
  • İçerik
  • Öğrenme Çıktıları
  • Öğretim Yöntem ve Teknikleri
  • Program Çıktılarına Katkısı
  • Ölçme ve Değerlendirme

Ders Adı Ders Kodu Zorunlu/Seçmeli Teori + Uygulama AKTS
Dünya Mutfakları I GMS473 VII.YARIYIL 2+2 6.0
Ders Dili Türkçe
Ders Türü Mesleki Seçmeli Dersler
Öğretim Elemanları DR. ÖĞR. ÜYESİ PINAR ŞENEL
Dersin Veriliş Biçimi Bu ders yüz yüze öğretim şeklinde sunuş yoluyla ve uygulama olarak yürütülmektedir.
Dersin Önkoşulları Bu dersin ön koşulu ya da eş koşulu bulunmamaktadır.
Önerilen Dersler Bu dersi alan/alacak öğrencilerin GMS201 Temel Mutfak Teknikleri I ve GMS202 Temel Mutfak Teknikleri II derslerini almış olması önerilir.
Okuma Listesi Gisslen, Wayne. (2012). Professional Baking. ISBN 978-1-118-08374-1Temel Mutfak Teknikleri. Eskişehir: T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 3239, Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 2104, ISNB: 978-975-06-1863-5, 2016.
Değerlendirme 1 Ara Sınav (Test), 1 Ödev, 1 Final (Uygulama)Ara Sınav çoktan seçmeli, boşluk doldurmalı, eşleştirmeli sorular ile yapılmaktadır. Ödev kapsamında öğrencinin dünya mutfakları uygulamasına yönelik hazırladığı rapor doğrultusunda değerlendirme yapılmaktadır.Uygulamada mutfak kültürüne ait yemekler ve tat doğrultusunda değerlendirme yapılmaktadır.
Staj & Uygulama Bu ders kapsamında öğrencilerin farklı ekmekler doğrultusunda çeşitli uygulamalar yapılmaktadır.
Katalog İçeriği Türk Mutfağının Tarihi; Türk Mutfağında Yemekler: Çorbalar, Zeytinyağlı yemekler ve Mezeler, Kebaplar, Dolmalar, Mantılar ve diğer hamur işi yemekleri, Tatlılar; Fransız Mutfağının Tarihi; Fransız Mutfağında Yemekler: Soğuk başlangıçlar, Çorbalar, Sıcak başlangıçlar, Ana yemekler, Tatlılar; İtalyan Mutfağının Tarihi; İtalyan Mutfağında Yemekler: Soğuk başlangıçlar, Çorbalar, Sıcakbaşlangıçlar, Ana yemekler, Tatlılar; Meksika Mutfağı; Meksika Mutfağında Yemekler; İspanyol Mutfağı; İspanyol Yemekleri; İngiliz Mutfağı; İngiliz Yemekleri.

  • Kurumsal
  • İsim ve Adres
  • Akademik Takvim
  • Yönetim Kadrosu
  • Kurum Hakkında
  • Akademik Programlar
  • Genel Kabul Şartları
  • Önceki Öğrenmenin Tanınması
  • Kayıt İşlemleri
  • AKTS Kredi Sistemi
  • Akademik Danışmanlık
  • Akademik Programlar
  • Doktora / Sanatta Yeterlik
  • Yüksek Lisans
  • Lisans
  • Önlisans
  • Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Şehirde Yaşam
  • Konaklama
  • Beslenme Olanakları
  • Tıbbi Olanaklar
  • Engelli Öğrenci Olanakları
  • Sigorta
  • Maddi Destek
  • Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Öğrenim Olanakları
  • Uluslararası Programlar
  • Değişim Öğrencileri için Pratik Bilgiler
  • Dil Kursları
  • Staj
  • Sosyal Yaşam ve Spor Olanakları
  • Öğrenci Kulüpleri