Ders Dili |
Türkçe |
Ders Türü |
Mesleki Seçmeli Dersler |
Öğretim Elemanları |
DR. ÖĞR. ÜYESİ PINAR ŞENEL |
Dersin Veriliş Biçimi |
Bu ders yüz yüze öğretim şeklinde sunuş yoluyla ve uygulama olarak yürütülmektedir. |
Dersin Önkoşulları |
Bu dersin ön koşulu ya da eş koşulu bulunmamaktadır. |
Önerilen Dersler |
Bu dersi alan/alacak öğrencilerin GMS201 Temel Mutfak Teknikleri I ve GMS202 Temel Mutfak Teknikleri II derslerini almış olması önerilir. |
Okuma Listesi |
Gisslen, Wayne. (2012). Professional Baking. ISBN 978-1-118-08374-1Temel Mutfak Teknikleri. Eskişehir: T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 3239, Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 2104, ISNB: 978-975-06-1863-5, 2016. |
Değerlendirme |
1 Ara Sınav (Test), 1 Ödev, 1 Final (Uygulama)Ara Sınav çoktan seçmeli, boşluk doldurmalı, eşleştirmeli sorular ile yapılmaktadır. Ödev kapsamında öğrencinin dünya mutfakları uygulamasına yönelik hazırladığı rapor doğrultusunda değerlendirme yapılmaktadır.Uygulamada mutfak kültürüne ait yemekler ve tat doğrultusunda değerlendirme yapılmaktadır. |
Staj & Uygulama |
Bu ders kapsamında öğrencilerin farklı ekmekler doğrultusunda çeşitli uygulamalar yapılmaktadır. |
Katalog İçeriği |
Türk Mutfağının Tarihi; Türk Mutfağında Yemekler: Çorbalar, Zeytinyağlı yemekler ve Mezeler, Kebaplar, Dolmalar, Mantılar ve diğer hamur işi yemekleri, Tatlılar; Fransız Mutfağının Tarihi; Fransız Mutfağında Yemekler: Soğuk başlangıçlar, Çorbalar, Sıcak başlangıçlar, Ana yemekler, Tatlılar; İtalyan Mutfağının Tarihi; İtalyan Mutfağında Yemekler: Soğuk başlangıçlar, Çorbalar, Sıcakbaşlangıçlar, Ana yemekler, Tatlılar; Meksika Mutfağı; Meksika Mutfağında Yemekler; İspanyol Mutfağı; İspanyol Yemekleri; İngiliz Mutfağı; İngiliz Yemekleri. |