| Ders Dili |
Türkçe |
| Ders Türü |
Zorunlu Dersler |
| Öğretim Elemanları |
PROF. DR. SİBEL ÖNÇEL GÜLER |
| Dersin Veriliş Biçimi |
Bu ders sadece yüz yüze eğitim şeklinde yürütülmektedir. |
| Dersin Önkoşulları |
|
| Önerilen Dersler |
Bu dersle ilişkili önerilen başka dersler bulunmamaktadır. |
| Okuma Listesi |
Dietermann, Klaus; Pahalı, Can (1994) Mutfak Hizmetleri. Anadolu Üniversitesi A.Ö.F. Yayınları Küçükaslan, Nazife; (2006) Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde Mutfak Hizmetleri Yönetimi. Detay Yayıncılık. Aktaş, Ahmet ve Özdemir, Bahattin; (2007) Otel İşletmelerinde Mutfak Yönetimi |
| Değerlendirme |
1 ara sınav1 Final sınavı |
| Staj & Uygulama |
Bu ders için uygun değildir. |
| Katalog İçeriği |
Mutfak İle İlgili Genel Bilgiler: Mutfak kültürü, Mutfakta çalışan personel, Mutfak yerleşimi, Mutfakta kullanılanteçhizat, Mutfakta güvenlik; Mutfak Organizasyonu: Satın alma ve depolama, İş sürecinin planlanması; MutfakPlanlanması: Mutfakların planlanmasında temel faktörlerin tespiti, Mutfak içinde fonksiyonel ilişkiler, Mutfağın konumu, Mutfağın fiziksel özellikleri, Mutfağın ana fonksiyonları. |