| Ders Dili |
Türkçe |
| Ders Türü |
Zorunlu Dersler |
| Öğretim Elemanları |
ÖĞR. GÖR. NAGEHAN SÖNMEZ GÖK |
| Dersin Veriliş Biçimi |
Yüz Yüze |
| Dersin Önkoşulları |
Bu dersin ön koşulu bulunmamaktadır. |
| Önerilen Dersler |
Önerilen bir ders yoktur. |
| Okuma Listesi |
Mutfak Teknolojisi, Cemal TÜRKAN |
| Değerlendirme |
1 Ara sınav, 1 Final |
| Staj & Uygulama |
Bu ders herhangi bir staj kapsamamaktadır. |
| Katalog İçeriği |
Mutfak Ekipmanlarının Tarihsel Gelişimi; Mutfak Ekipman İhtiyacının Belirlenmesi; Yeni Trendler ve Yeni Teknolojiler; Ekipman Üretiminde Kullanılan Malzeme ve İlgili Standartlar; Mutfak Ekipmanlarının Tanıtılması; Depolama ve Hazırlık Ekipmanları; Pişirme Ekipmanları; Yiyecek Üretimi Yapılan Farklı İşletmelerde Kullanılacak Mutfak Ekipmanları; Otel Mutfak Bölümlerinde Kullanılan Ekipmanlar; Mutfaklarda Kullanılan Araç-Gereç, Kap-Kaçak ve Aksesuarlar; Servis ve Dağıtım Ekipmanları; Çevreye Duyarlı Doğru Ekipman Seçim Süreci. |