| Ders Dili |
Türkçe |
| Ders Türü |
Mesleki Seçmeli Dersler |
| Öğretim Elemanları |
ARAŞ. GÖR. DR. FATMA YAŞLI |
| Dersin Veriliş Biçimi |
Uzaktan eğitim |
| Dersin Önkoşulları |
KON301-Mutfak Yönetimi |
| Önerilen Dersler |
|
| Okuma Listesi |
Önerilen Kaynaklar: Amaç / Eliyahu M GoldrattVerimlilik yönetimi: uygulamalı el kitabı / Joseph Prokopenko ; çeviri Olcay Baykal, Nevda Atalay, Erdemir Fidan |
| Değerlendirme |
1 Ara sınav, 1 Ödev, 1 Final |
| Staj & Uygulama |
|
| Katalog İçeriği |
Üretim Sistemlerinde Verimlilik: Bilinci, Kavramları, Ölçümü, Kullanılan Oranlar; Verimlilik için Optimizasyon Disiplini; Mutfakta Optimizasyona Giriş; Mutfak Tasarımı ile Optimizasyon; İşletme Yönetiminde Optimizasyon: Yatırım yönetimi, Talep tahmini, İşletme Kaynak Kullanımı; Malzeme Yönetimi; Malzeme İhtiyaç Planlaması; Stok Kontrol; Süreçlerin Kontrol Ve Değerlendirmesi: Program Değerlendirme Ve Gözden Geçirme Tekniği/Kritik Yol Yöntemi-PERT/CPM; Mutfakla ilişkili PERT/CPM Örnek Geliştirme; İş Atama Problemleri; Mutfak Problemleri için Doğrusal Programlama: Amacı ve Bileşenleri; Doğrusal Programlama Model Kurma; Excel Solver İle Doğrusal Programlama Model Çözümle |