| Ders Dili |
Türkçe |
| Ders Türü |
Mesleki Seçmeli Dersler |
| Öğretim Elemanları |
ÖĞR. GÖR. DR. GÖKHAN ŞALLI |
| Dersin Veriliş Biçimi |
Bu ders sadece yüz yüze öğretim şeklinde yürütülmektedir. |
| Dersin Önkoşulları |
Bu dersin önkoşulu ya da eş koşulu bulunmamaktadır. |
| Önerilen Dersler |
Bu dersi alan/alacak öğrencilerin AŞÇ101 Beslenme ve AŞÇ110 Gıda Teknolojisi derslerini almış olması önerilir. |
| Okuma Listesi |
--- |
| Değerlendirme |
Ara Sınav % 40Dönem Sonu Sınavı % 60.Sınavlarda çoktan seçmeli, boşluk doldurmalı, eşleştirmeli ve açık uçlu sorular bulunmaktadır. |
| Staj & Uygulama |
--- |
| Katalog İçeriği |
Beslenme bilimindeki son gelişmeler ve yaşam kalitesinin önemi; İşlevsel besinlerin tanımı; Aşçılık ve işlevsel besinler; İşlevsel besin biliminin amacı; İşlevsel besinlerin tarihçesi; İşlevsel besinler ile ilgili uluslararası gelişmeler; İşlevsel besin bilimi ile ilgili bilimsel temeller; İşlevsel besin bilimine teknolojik bakış; İşlevsel besin bileşenleri ve özellikleri; İşlevsel besin bileşenleri ve özellikleri; İşlevsel besinlerin sağlık üzerindeki rolü; İşlevsel besinlerin sağlık üzerindeki rolü; İşlevsel besinlerin hastalıkları önlemede rolü; İşlevsel besinlerin yaşam kalitesini yükseltmedeki rolleri |