Recommended Reading List |
Bode, W.K.H. & Leto, M.J. (1984). Classical Food Preparation and Presentation. London: Batsford Academic and Educational.Eren, Serdar ve Güldemir, Osman. (2017). Factors affecting the success of internationally awarded Turkish chefs. Journal of Human Sciences, 14(3), 2409-2416. doi: 10.14687/jhs.v14i3.4655 Freedman, Paul. Yemek: Damak Tadının Tarihi. İstanbul: Oğlak Yayınevi.Güldemir, Osman ve Akarçay, Erhan. (1-3 Aralık 2016). Koca Ustadan Issız Adama Aşçılık Mesleğinin Değişimi. VIII Ulusal Sosyoloji Kongresi. ODTÜ, Ankara.Güldemir, Osman. (2015). “Yiyecek ve İçecek Bölümü Mutfak Planlaması”. Turizm İşletmelerinde Yiyecek-İçecek Yönetimi El Kitabı (Editör: Murat Doğdubay). Ankara: Grafiker Yayınları, ISBN: 978-605-4692-95-8, ss. 101-123.Güldemir, Osman. (2017). “Mengen, Aşçılık ve Eğitim”. Kamp’ın Kitabı [I-II. Ulusal Aşçılık Kampı]. Ankara: Detay Yayıncılık. ISBN: 978-605-9440-67-7, ss. 27-33.Güldemir, Osman. (Haziran 2016). “Matbah, Tabbahin ve Kütüp”. TAFED Matbah, sayı: 1, s. 52-54.http://foodinlife.com.tr/http://istanbuleats.com/ http://osmanguldemir.blogspot.com.tr/http://uktv.co.uk/goodfood/homepage/sid/566http://www.cooksillustrated.com/http://www.copenhagencooking.com/?lang=enhttp://www.gastronomi.com.tr/http://www.ifood.tv/http://www.thekitchn.com/http://www.turizmgazetesi.com/http://www.turkyemekkulturu.info/Larousse Gastronomique. Oğlak Yayınları.Mutfak Sırları (Aşçılık Dünyasından Mahrem Maceralar) , Anthony Bourdain, Oğlak Yayınları.Page, E. & Kingsford, P.(1971). The Master Chefs. London: Edward Arnold.Usta, Necip. Türk Mutfak Sanatı, Remzi Kitabevi, İstanbul. |
Assessment methods and criteria |
Midterm Exam 30%Practice 30%Final 40%In the exams, there are multiple choice, gap filling, matching, and open-ended questions.In practice, evaluation is done with the perspective of creativity. |