Recommended Reading List |
Argunşah, Mustafa ve Çakır, Müjgân. (2005). 15. Yüzyıl Osmanlı Mutfağı. İstanbul: Gökkubbe.Cavid, Ahmed. (2006). Tercüme-i Kenzü’l-İştihâ. (Hazırlayanlar: Seyit Ali Kahraman ve Priscilla Mary Işın). İstanbul: Kitap Yayınevi.Efendi, Turabi. (2005). Osmanlı Mutfağı. (Çev: Altay İ. Aktürk). Dönence Basım. Güldemir, Osman ve Işık, Nermin. (14-15 Ekim 2010). Tatlara Tat Katan Kabuk: Tarçın (Osmanlı Mutfağındaki Yeri). 1. Uluslararası Osmanlı Mutfak Kültürü Sempozyumu. Bilecik University. Bilecik.Halıcı, Feyzi (Editör). (1986). Birinci Milletlerarası Yemek Kongresi. 25-30 Eylül 1986. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yayınları.Halıcı, Feyzi (Editör). (1988). İkinci Milletlerarası Yemek Kongresi. 3-10 Eylül 1988. Konya Kültür ve Turizm Vakfı Yayını.Halıcı, Feyzi (Editör). (1990). Üçüncü Milletlerarası Yemek Kongresi. 7 - 12 Eylül 1990. Konya: Kültür ve Turizm Vakfı Yayını.Halıcı, Feyzi (Editör). (1992a). Dördüncü Milletlerarası Yemek Kongresi. 3 - 6 Eylül 1992. Konya Kültür ve Turizm Vakfı Yayını.Halıcı, Feyzi (Editör). (1994). Beşinci Milletlerarası Yemek Kongresi. 1-3 Eylül 1994. Atatürk Kültür Merkezi Yayınları.Halıcı, Feyzi (Hazırlayan). (1982). Geleneksel Türk Yemekleri ve Beslenme. Konya: Turizm Derneği Yayınları.Halıcı, Feyzi. (1992b). Ali Eşref Dede’nin Yemek Risalesi. Ankara: Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Atatürk Kültür Merkezi Yayını: 62.Halıcı, Nevin. (2000). Ottoman Cuisine. The Ottoman-Turkish Civilisation, IV, 93-103. Ankara: Yeni Türkiye.Halıcı, Nevin. (2009). Türk Mutfağı. İstanbul: Oğlak Yayıncılık.Işın, Priscilla Mary. (2010). Osmanlı Mutfak Sözlüğü. İstanbul: Kitap Yayınevi.Kadri, Hüseyin Kâzım. (1928). Türk Lugatı (Cilt I-IV). İstanbul: Devlet Matbaası.Kâmil, Mehmet. (1997). Melceü’t-Tabbâhîn (Aşçıların Sığınağı). (Hazırlayan: Cüneyt Kut). İstanbul: Duran Ofset.Kanar, Mehmet. (2005). Etimolojik Osmanlı Türkçesi Sözlüğü. İstanbul: Derin Yayınları.Kanar, Mehmet. (2008). Farsça Türkçe Sözlük. İstanbul: Say Yayıncılık.Kut, Günay. (1997). Melceü’t Tabbâhîn üzerine. (Haz: Cüneyt Kut). Melceü’t Tabbâhîn (Aşçıların Sığınağı). İstanbul: Duran Ofset, 7-13.Kut, Turgut. (1985). Açıklamalı Yemek Kitapları Bibliyografyası (Eski Harfli Yazma ve Basma Eserler). Ankara: Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Folklor Araştırma Dairesi Yayınları: 67, Biyografiler-Bibliyografyalar Dizisi: 12.Nazimâ, Ali., Reşad, Faik., Birinci, Necat., Yetiş, Kâzım., Andı, Fatih., Ülgen, Erol., Sağlam, Nuri ve Çoruk ve Ali Şükrü. (2002). Mükemmel Osmanlı Lügati. Ankara: Türk Dil Kurumu Yayınları: 802.OTS (Osmanlıca Türkçe Sözlük). (2009). Tenavül. http://www.osmanlicaturkce.com/?k=tenav |
Catalog Content |
Ottoman cuisine; Cooking methods in Ottoman cuisine; The materials used in Ottoman cuisine; Preparing dishes in accordance with the period of Ottoman; Presenting dishes in accordance with the period of Ottoman; Applications: soups, appetizers; Applications: meat, offals; Applications: poultry and game animals, seafood; Applications: vegetable and fruit dishes, rice and pasta; Applications: donuts and muffins, pastry; Applications: milk, light desserts and candies, fruit desserts; Applications: milk, light desserts and candies, fruit desserts; Applications: Beverage |