Language of Instruction |
Türkçe |
Course Type |
Required Courses |
Course Instructor(s) |
|
Mode of Delivery |
Distance Education |
Prerequisites |
There is no prerequisite or co-requisite for this course. |
Courses Recomended |
There is no course offered. |
Recommended Reading List |
Atkoşar, Z. (2016). Beslenmenin Temel İlkeleri. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Yılmaz, H. ve Dündar, A. (2016). Gastronomi Tarihi. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Yılmaz, H. (2016). Dünya Mutfakları I. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Yılmaz, H. (2016). Gastronomi ve Medya. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Günay Aktaş, S. (2016). Gıda Coğrafyası. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Zencir, E. (2016). Temel Mutfak Teknikleri. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Yılmaz, H. ve Dündar Arıkan, A. (2016). Menü Yönetimi. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Yüncü, H. R. (2016). İçecek Bilgisi. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Dündar Arıkan, A. (2016). Türk Mutfak Kültürü. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Dündar Arıkan, A. (2016). Dünya Mutfakları II. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Bilgin, A. ve Önçel, S. (2016). Osmanlı Mutfağı. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Önçel, S. (2016). Mutfak Hizmetleri Yönetimi. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Öztetik, E. (2016). Gıda Mevzuatı ve Kalite Yönetimi. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Özcan, A. (2017). Besin Güvenliği ve Hijyen. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları. |
Assessment methods and criteria |
1 Midterm and 1 Final Exam. |
Work Placement |
There is no work placement or application for this course. |
Catalog Content |
Regional Culinary in Turkey: Geographical characteristics of regions; Regional Culinary of Marmara Region: History, Geography, Culinary culture; Regional Culinary of Central Anatolia Region: History, Geography, Culinary culture; Regional Culinary of Eastern Anatolia Region: History, Geography, Culinary culture; Regional Culinary of Southeast Anatolia Region: History, Geography, Culinary culture; Regional Culinary of Black Sea Region: History, Geography, Culinary culture; Regional Culinary of Eagean Region: History, Geography, Culinary culture; Regional Culinary of Mediterranean Region: History, Geography, Culinary culture. |