| Language of Instruction | 
                        Türkçe | 
                    
                    
                        | Course Type | 
                        Required Courses | 
                    
                    
                        | Course Instructor(s) | 
                         DOÇ. DR. ALEV DÜNDAR ARIKAN  | 
                    
                    
                        | Mode of Delivery | 
                        The mode of delivery of this course is Face to face | 
                    
                    
                        | Prerequisites | 
                        There is no prerequisite for this course. | 
                    
                    
                        | Courses Recomended | 
                         | 
                    
                    
                        | Recommended Reading List | 
                        Karamustafa, Kurtuluş. (2018). Yiyecek ve İçecek Yönetimi. Ankara: Detay.; Sezerel, H. ve Doğdubay, M. (2018). Yiyecek İçecek Yönetimi. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi AÖF yayınları.; Denizer, Dündar. (2014). Yiyecek ve İçecek Yönetimi. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi AÖF yayınları.; Denizer, Dündar. (2005). Yiyecek ve İçecek Yönetimi. Ankara: Detay.;  Aktaş,A. (2001)Yiyecek ve İçecek Yönetimi. Antalya: Livane Matbaası; Türksoy, A. (1997) Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi. Akara : Turhan Kitapevi Sökmen, A. (2003) Yiyecek ve İçecek Yönetimi. Ankara : Detay Yayıncılık; | 
                    
                    
                        | Assessment methods and criteria | 
                        1 Midterm Exams and 1 Final Exam | 
                    
                    
                        | Work Placement | 
                         | 
                    
                    
                        | Catalog Content | 
                        Significance of Food and Beverage Departments in Hospitality Industry; Organizational Structure of Food and Beverage Departments; Budgeting; Menu Planning and Pricing; Hygen and Sanitation; Kitchen planning; Cost Control in Food and Beverage; Labor Organization and Costs in Food and Beverage; Banquet Organization. |