1. hafta |
Derse giriş, sektörel bilgilendirme, endüstriyel mutfak cihazları tanıtımları |
2. hafta |
Endüstriyel mutfak bölümleri olan mal kabul, depolar, hazırlık, pişirme, servis ve
bulaşıkhanelerin ve atık alanlarının işleyişi, tasarımında dikkat edilmesi gereken ergonomik ve üretim standartları, kullanıcı ve tüketici ilişkili olan bölümlerin incelenmesi. |
3. hafta |
Küçük ölçekli kişi kapasiteleri için endüstriyel mutfak kapasite ve mimari hesaplamaları ve tasarımı. Kafe Restoran gibi ticari işletme mutfaklarının Örnekleri ile incelenmesi. |
4. hafta |
Orta ölçekli kişi kapasiteleri için endüstriyel mutfak kapasite ve mimari hesaplamaları ve tasarımı. Otel, Hastane Fabrika Mutfaklarının örnekleri ile incelenmesi,tesisat bilgilendirmeleri. |
5. hafta |
5000 kişiden fazla büyük ölçekli kişi kapasiteleri için endüstriyel mutfak kapasite ve mimari hesaplamaları ve tasarımı. Üniversite, Şantiye mutfaklarının örnekleri ile incelenmesi,tesisat bilgilendirmeleri. |
6. hafta |
Mobil endüstriyel mutfaklar, sahra mutfakları, konteyner mutfaklarının tasarım ve
işleyişlerinin incelenmesi, tesisat bilgilendirmeleri. |
7. hafta |
Mevcut bir yiyecek‐içecek işletmesinin seçilmesi.Bu işletmedeki mutfak planlamasının incelenerek olumlu‐olumsuz yanlarının raporlarının hazırlanması ve önerilerin sunulması |
8. hafta |
Mevcut bir yiyecek‐içecek işletmesinin seçilmesi.Bu işletmedeki mutfak planlamasının incelenerek olumlu‐olumsuz yanlarının raporlarının hazırlanması ve önerilerin sunulması |
9. hafta |
Ağır sanayi endüstriyel mutfak ekipmanlarında ergonomi ve kullanıcı arayüzlerinin
incelenmesi, endüstriyel mutfaklarda iş kazaları ve sebepleri. |
10. hafta |
4. Sanayi devrimi ve 4. Sanayi devriminin yiyecek içecek hizmet (ağırlama)
ekipmanlarına etkilerinin incelenmesi. |
11. hafta |
Tasarım odaklı düşünce ve kullanıldığı farklı sektörlerden örnekler ile tasarım odaklı
düşünme yaklaşımının kavranması. |
12. hafta |
Yiyecek içecek sektöründeki tasarım odaklı düşünme örnekleri ve sektördeki hizmet
kapsamında inovatif yaklaşımlar |
13. hafta |
Yiyecek içecek hizmet sektöründe inovatif yaklaşımlar‐SUNUM |
14. hafta |
Yiyecek içecek hizmet sektöründe inovatif yaklaşımlar‐SUNUM |