|
1. hafta |
Ziyafet Organizasyonu Tarihsel Gelişimi ve Tanımı |
|
2. hafta |
Ziyafet Türleri ve Menüleri |
|
3. hafta |
Ziyafette Fiziksel Planlama, Ziyafet Sözleşmesinin İmzalanması ve Ön Hazırlık (Mise and Place) Süreci |
|
4. hafta |
Ziyafet Salonu Düzenleme Ölçütleri (Ziyafet salonlarının özellikleri, düzen ve düzenlemeler) |
|
5. hafta |
Ziyafet Yönetiminde Maliyet Tespiti, Bütçe Hazırlama, Fiyatlandırma |
|
6. hafta |
Ara Sınav - Öğrencilerin Ödev Sunumu (Ziyafet organizasyonlarına yönelik servis akış düzeni -servis öncesi hazırlık (mise en place) |
|
7. hafta |
Ziyafet Organizasyonlarının Yönetimi, Görev Yetki ve Sorumlulukların Dağılımları |
|
8. hafta |
Ziyafet Organizasyonlarında Servis (Yiyecek içeceklerin sunumu, servis çeşitleri ve kurallar) |
|
9. hafta |
Büfe, Kokteyl ve Toplantı Organizasyonu |
|
10. hafta |
Ziyafet Organizasyonunun Pazarlaması |
|
11. hafta |
Ziyafet organizasyonunda banket ve catering kavramlarının karşılaştırılması; hijyen ve sanitasyon |
|
12. hafta |
Ziyafet Organizasyonlarında Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri |
|
13. hafta |
Örnek Olay İncelemeleri |
|
14. hafta |
Final Sınavı- Öğrencilerin Ödev Sunumu |