| Ders Dili |
Türkçe |
| Ders Türü |
Mesleki Seçmeli Dersler |
| Öğretim Elemanları |
ÖĞR. GÖR. DR. ERTAN ASLAN |
| Dersin Veriliş Biçimi |
Ders, haftalık programda belirtilen saat, gün ve derslikte yüz yüze yürütülmektedir. |
| Dersin Önkoşulları |
Bu dersin ön koşulu bulunmamaktadır. |
| Önerilen Dersler |
Bu dersle ilişkili önerilen başka dersler bulunmamaktadır. |
| Okuma Listesi |
Sarıışık, M., Çavuş, Ş ve Karamustafa, K. (2010). Profesyonel Restoran Yönetimi: İlkeler, Uygulamalar ve Örnek OlaylarAnkara:Detay Yayıncılık.Bingöl, R. (2005). Restoran İşletmeciliği, Timaş Yayınları. |
| Değerlendirme |
1 Ara Sınav 1 Final |
| Staj & Uygulama |
Bu ders için uygun değildir. |
| Katalog İçeriği |
Otel İşletmelerinde Ziyafetin Anlamı ve Kapsamı, Ziyafet organizasyonlarının yönetimi: Planlama, Örgütleme, Yöneltme, Koordinasyon, Kontrol; Ziyafet Sözleşmesinin İmzalanması ve Ön Hazırlık (Mise and Place) Süreci, Ziyafet Türleri ve Menü örnekleri; Ziyafet Salonu Düzenleme Ölçütleri: Planlama yaklaşımları, Masa düzeni hesaplamaları; Ziyafet Organizasyonu: Görev dağılımları, Görevlendirme çizelgeleri, Ziyafet Organizasyonlarında Servis (Yiyecek içeceklerin sunumu, servis çeşitleri ve kurallar); Ziyafet Yönetiminde Maliyet Tespiti, Bütçe Hazırlama, Fiyatlandırma |