|
1. hafta |
İlk İnsanlarda Beslenme |
|
2. hafta |
Anadolu Mutfak Kültürünün Kökenleri I |
|
3. hafta |
Mezopotamya Mutfağı |
|
4. hafta |
Antik Çağ'da Yunan Mutfak Kültürü |
|
5. hafta |
Antik Mısır Mutfak Kültürü |
|
6. hafta |
Uzak Doğu Mutfak Kültürünün Tarihsel Gelişimi |
|
7. hafta |
Ara Sınav |
|
8. hafta |
Orta Çağ ve Rönesans Dönemlerinde Mutfak Kültürü |
|
9. hafta |
Amerika’nın Keşfi ve Yeni Gıdalar |
|
10. hafta |
Rönesans ve İtalyan Mutfağı |
|
11. hafta |
Modern Çağ’da Fransız Mutfağının Gelişimi |
|
12. hafta |
Endüstri Devrimi ve Mutfaklara Etkisi |
|
13. hafta |
Gastronomide Yeni Akımlar |
|
14. hafta |
Dönem Sonu Sınavı |