|
1. hafta |
Kakaonun kökeni ve çikolata tarihi. |
|
2. hafta |
Çikolatanın mutfaklardaki yeri ve önemi. |
|
3. hafta |
Temel çikolata malzemeleri ve ekipmanları. |
|
4. hafta |
Çikolata temperleme teknikleri. |
|
5. hafta |
Çikolata şekillendirme teknikleri. |
|
6. hafta |
Kalıpla çikolata şekillendirme. |
|
7. hafta |
Ara sınavlar. |
|
8. hafta |
Çikolata dekorları. |
|
9. hafta |
Dolgulu çikolatalar. |
|
10. hafta |
Ganaj ve roche çikolatalar. |
|
11. hafta |
Truffle çikolatalar. |
|
12. hafta |
Çikolata bazlı tatlılar. |
|
13. hafta |
Çikolata ile süsleme ve dekoratif objeler. |
|
14. hafta |
Dönem sonu sınavları. |