Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi
  • Kurumsal
  • Akademik Programlar
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Türkçe
    • Türkçe Türkçe
    • İngilizce İngilizce
Program Profili Kabul ve Kayıt Koşulları Yeterlilik Koşulları ve Kuralları Önceki Öğrenmenin Tanınması Öğretim Elemanları Bölüm Bşk. ve AKTS Koord. Alan Yeterlilikleri Program Yeterlilikleri (Çıktıları) Dersler - AKTS Kredileri Alan & Prog. Yeterlilik İlişkileri Ders - Prog. Yeterlilik İlişkileri Ölçme ve Değerlendirme Mezuniyet Koşulları Üst Derece Programlarına Geçiş İstihdam Olanakları
  • Açıköğretim Fakültesi
  • Aşçılık
  • Dersler - AKTS Kredileri
  • Gida Mevzuati Ve Kalite Yönetimi
  • Öğrenme Çıktıları
  • Tanıtım
  • İçerik
  • Öğrenme Çıktıları
  • Öğretim Yöntem ve Teknikleri
  • Program Çıktılarına Katkısı
  • Ölçme ve Değerlendirme

  • Gıda Mevzuatı kavramını açıklayabilecek.
  • Beslenme ve ‘çiftlikten sofraya’ kavramları ile gıda kaynaklı hastalıkların olumsuz etkilerini açıklar. Gıda sanayi, gıda sanayi ile ilişkili diğer sanayi faaliyetleri ve Türkiye’de gıda sanayinin gelişimini özetler. Mevzuat ve gıda mevzuatı kavramları ile gıda mevzuatının amacını tanımlar. Gıda kontrolünde yer alan tanımlar ile farklı tarafların yetki ve sorumluluklarını birbirinden ayırt eder. AB ve Türk Gıda mevzuatları arasındaki uyum sorunlarını temel düzeyde değerlendirir.
  • Kalite kavramı ve gıdaların kalite ögelerini açıklayabilecek.
  • Kalite kavramını ve kapsamını açıklar. Gıda kalite ögelerini işlevsel açıdan gruplandırır. Fizyolojik kalite ile insan sağlığı arasındaki ilişkiyi yorumlar. Hijyenik kalite ile gıda güvenliği arasındaki ilişkiyi açıklar. Kalite değişimi ile raf ömrü arasındaki ilişkiyi değerlendiririr.
  • Türkiye’de gıda kodeksi ve gıda kontrolünü açıklayabilecek.
  • Gıda kodeksinin kapsamını ve önemini açıklar. Gıda kodeksi kapsamındaki başlıca düzenlemeleri özetler. Gıda kontrol sistemini ve bileşenlerini tanımlar. Gıda denetçilerinin görevlerini ve işlevlerini özetler.
  • Gıda Standartları ve Kontrol Kriterlerini açıklayabilecektir.
  • Gıda standartlarının anlamını ve kapsamını açıklar. Ulusal gıda standartları ve standardizasyon çalışmalarını örnekler. Gıda standartlarında kontrol kriterlerini tanımlar. Uluslararası gıda standartları ve standardizasyon çalışmalarını örnekler.

  • Kurumsal
  • İsim ve Adres
  • Akademik Takvim
  • Yönetim Kadrosu
  • Kurum Hakkında
  • Akademik Programlar
  • Genel Kabul Şartları
  • Önceki Öğrenmenin Tanınması
  • Kayıt İşlemleri
  • AKTS Kredi Sistemi
  • Akademik Danışmanlık
  • Akademik Programlar
  • Doktora / Sanatta Yeterlik
  • Yüksek Lisans
  • Lisans
  • Önlisans
  • Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Şehirde Yaşam
  • Konaklama
  • Beslenme Olanakları
  • Tıbbi Olanaklar
  • Engelli Öğrenci Olanakları
  • Sigorta
  • Maddi Destek
  • Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Öğrenim Olanakları
  • Uluslararası Programlar
  • Değişim Öğrencileri için Pratik Bilgiler
  • Dil Kursları
  • Staj
  • Sosyal Yaşam ve Spor Olanakları
  • Öğrenci Kulüpleri