Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi
  • Kurumsal
  • Akademik Programlar
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Türkçe
    • Türkçe Türkçe
    • İngilizce İngilizce
Program Profili Kabul ve Kayıt Koşulları Yeterlilik Koşulları ve Kuralları Önceki Öğrenmenin Tanınması Öğretim Elemanları Bölüm Bşk. ve AKTS Koord. Alan Yeterlilikleri Program Yeterlilikleri (Çıktıları) Dersler - AKTS Kredileri Alan & Prog. Yeterlilik İlişkileri Ders - Prog. Yeterlilik İlişkileri Ölçme ve Değerlendirme Mezuniyet Koşulları Üst Derece Programlarına Geçiş İstihdam Olanakları
  • Turizm Fakültesi
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
  • Dersler - AKTS Kredileri
  • Temel Mutfak Uygulamaları
  • Tanıtım
  • Tanıtım
  • İçerik
  • Öğrenme Çıktıları
  • Öğretim Yöntem ve Teknikleri
  • Program Çıktılarına Katkısı
  • Ölçme ve Değerlendirme

Ders Adı Ders Kodu Zorunlu/Seçmeli Teori + Uygulama AKTS
Temel Mutfak Uygulamaları GMS110 II.YARIYIL 2+2 6.0
Ders Dili Türkçe
Ders Türü Zorunlu Dersler
Öğretim Elemanları ÖĞR. GÖR. DR. ESRA ZIVALI
Dersin Veriliş Biçimi Bu ders yüz yüze öğretim şeklinde sunuş yoluyla ve uygulama olarak yürütülmektedir.
Dersin Önkoşulları Bu dersi alan/alacak öğrencileri Temel Beslenme ve Hijyen bilgisine sahip olmalıdırlar.
Önerilen Dersler Bu dersi alan/alacak öğrencileri Temel Beslenme ile Hijyen ve Sanitasyon derslerini almış olması önerilir.
Okuma Listesi Temel Mutfak Teknikleri. (2016). Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Yayınları.Halıcı, Nevin. (2013). Açıklamalı Yemek ve Mutfak Terimleri Sözlüğü, İstanbul: Oğlak Yayıncılık: 140.Robuchon, J. (2005). Larousse Gastronomique. Paris, İstanbul: Oğlak YayınlarıSinclair, C. (2005). Dictionary of Food International Food and Cooking Terms from A to Z. (2th Edition), London: A & C Black PublishersThe Culinary Institute of America. Techniques of Healthy Cooking. (4th Edition). America: Johnson & Wales
Değerlendirme 1 Ara Sınav (30), 1 Ödev (30), 1 Final (40)Ara Sınav çoktan seçmeli, boşluk doldurmalı, eşleştirmeli sorular ile yapılmaktadır. Ödev kapsamında öğrencinin Temel Mutfak uygulamasına yönelik hazırladığı rapor doğrultusunda değerlendirme yapılmaktadır.Finalde ise mutfak çalışmaları ile ilgili dönem içi ders değerlendirmesi yapılmaktadır.
Staj & Uygulama Bu ders kapsamında öğrencilerin mutfak tekniklerinin temelleri doğrultusunda çeşitli uygulamalar yapılmaktadır.
Katalog İçeriği Yiyecek İçecek Endüstrisi; Mutfağın Organizasyonu ve Görev Tanımları; Mutfakta Kullanılan Ekipmanlar; Mutfakta Kullanılan Araç ve Gereçler; Mutfakta Kullanılan Tencere ve Tavalar; Mutfakta Kullanılan Ölçü Aletleri; Mutfakta Kullanılan Bıçaklar ve El Aletleri; Mutfakta Ön Hazırlık; Mutfakta Kullanılan Pişirme Ekipmanları; Mutfakta Kullanılan Malzemelerin İşlenmesi; Muhafaza ve Depolama Ekipmanları.

  • Kurumsal
  • İsim ve Adres
  • Akademik Takvim
  • Yönetim Kadrosu
  • Kurum Hakkında
  • Akademik Programlar
  • Genel Kabul Şartları
  • Önceki Öğrenmenin Tanınması
  • Kayıt İşlemleri
  • AKTS Kredi Sistemi
  • Akademik Danışmanlık
  • Akademik Programlar
  • Doktora / Sanatta Yeterlik
  • Yüksek Lisans
  • Lisans
  • Önlisans
  • Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Şehirde Yaşam
  • Konaklama
  • Beslenme Olanakları
  • Tıbbi Olanaklar
  • Engelli Öğrenci Olanakları
  • Sigorta
  • Maddi Destek
  • Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Öğrenim Olanakları
  • Uluslararası Programlar
  • Değişim Öğrencileri için Pratik Bilgiler
  • Dil Kursları
  • Staj
  • Sosyal Yaşam ve Spor Olanakları
  • Öğrenci Kulüpleri