Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi
  • Kurumsal
  • Akademik Programlar
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Türkçe
    • Türkçe Türkçe
    • İngilizce İngilizce
Program Profili Kabul ve Kayıt Koşulları Yeterlilik Koşulları ve Kuralları Önceki Öğrenmenin Tanınması Öğretim Elemanları Bölüm Bşk. ve AKTS Koord. Alan Yeterlilikleri Program Yeterlilikleri (Çıktıları) Dersler - AKTS Kredileri Alan & Prog. Yeterlilik İlişkileri Ders - Prog. Yeterlilik İlişkileri Ölçme ve Değerlendirme Mezuniyet Koşulları Üst Derece Programlarına Geçiş İstihdam Olanakları
  • Turizm Fakültesi
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
  • Dersler - AKTS Kredileri
  • Gastronomi Seminerleri I
  • Tanıtım
  • Tanıtım
  • İçerik
  • Öğrenme Çıktıları
  • Öğretim Yöntem ve Teknikleri
  • Program Çıktılarına Katkısı
  • Ölçme ve Değerlendirme

Ders Adı Ders Kodu Zorunlu/Seçmeli Teori + Uygulama AKTS
Gastronomi Seminerleri I GMS303 V.YARIYIL 3+0 4.0
Ders Dili Türkçe
Ders Türü Mesleki Seçmeli Dersler
Öğretim Elemanları DOÇ. DR. ALEV DÜNDAR ARIKAN
Dersin Veriliş Biçimi Yüz üze
Dersin Önkoşulları Bu dersin ön koşul ya da eş koşulu bulunmamaktadır.
Önerilen Dersler Bu dersle ilişkili önerilen başka dersler bulunmamaktadır.
Okuma Listesi Örs, Ahmet. (2009). Lezzetli Sohbetler Freedman, P. (2008). Yemek-Damak Tadının Tarihi. İstanbul: Oğlak.Brillant-Savarin, J.A. (2016). Lezzetin Fizyolojisi. İstanbul: Oğlak.Civitello, L. (2019). Mutfak & Kültür. Ankara: Koza.Orhun, D. ve Akıllı, K. (2019). Yedikleriniz Davranışlarınız Olur. İstanbul: Velespit.Örs, Ahmet. (2009). Lezzetli Sohbetler. İstanbul: Oğlak. Kınık, İlkay. (2019). Gastro Endişe. İstanbul: Alfa.Ünal, Erhan. (2017). Ekmek Biterken. İstanbul: Asi Kitap.Vitaux, Jean. (2019). Gastronomi. Ankara: Dost.Petrini, C. ve Padovani, G. (2011). Slow Food Devrimi. İstanbul: Sinek Sekiz.Dizdar, Yavuz. (2013). Yemezler. İstanbul: HayykitapGürsoy, D.(). Tarihin Süzgecinde Mutfak Kültürümüz. İstanbul: Oğlak.Tez, Z. (2012). Lezzetin Tarihi. İstanbul: Hayykitap.Işın, P.M. (2019). Avcılıktan Gurmeliğe Yemeğin Kültürel Tarihi YKY YayınlarıGürsoy, D. (2013). Baharat ve Güç. İstanbul: Oğlak.Gürsoy, D. (2009). Acı Şeker. İstanbul: Oğlak.Uhri, Ahmet. (2023). Anadolu Mutfak Kültürünün Kökenleri. İzmir: Sakin Kitap.Ünsal, A. (2021). İstanbul’un Lezzet Tarihi. İstanbul: Everest Yayınları.Nosrat, S. (2018). Tuz Yağ Asit Isı – İyi Yemek Pişirmenin İncelikleri. The Kitap.Bourdain, A. (2018). Mutfak Sırları. İstanbul: Domingo Yayınevi.Esquivel, L. (2019). Acı Çikolata. İstanbul: Can.
Değerlendirme 1 Ara sınav, 1 Ödev, 1 Dönem sonu sınavı
Staj & Uygulama Bu ders için uygun değildir.
Katalog İçeriği Mutfak Planlaması; Mutfak Yönetimi; Yöresel Mutfaklar; Mutfakta Yeni Eğilimler; Gıda Teknolojileri; Mutfak Ekipmanları; Moleküler Gastronomi; Füzyon Mutfak; Büyükbaş Hayvanlarda Etlerin Kısımları ve Parçalanması; Fransız Mutfağı; İtalyan Mutfağı; Çin Mutfağı; Meksika Mutfağı; İspanyol Mutfağı; Türk Mutfağı ve Benzeri Gastronomi Alanına İlişkin Konular Üzerinde Düzenlenecek Tartışmalar ve Konferanslar, Seminerler.

  • Kurumsal
  • İsim ve Adres
  • Akademik Takvim
  • Yönetim Kadrosu
  • Kurum Hakkında
  • Akademik Programlar
  • Genel Kabul Şartları
  • Önceki Öğrenmenin Tanınması
  • Kayıt İşlemleri
  • AKTS Kredi Sistemi
  • Akademik Danışmanlık
  • Akademik Programlar
  • Doktora / Sanatta Yeterlik
  • Yüksek Lisans
  • Lisans
  • Önlisans
  • Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Şehirde Yaşam
  • Konaklama
  • Beslenme Olanakları
  • Tıbbi Olanaklar
  • Engelli Öğrenci Olanakları
  • Sigorta
  • Maddi Destek
  • Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Öğrenim Olanakları
  • Uluslararası Programlar
  • Değişim Öğrencileri için Pratik Bilgiler
  • Dil Kursları
  • Staj
  • Sosyal Yaşam ve Spor Olanakları
  • Öğrenci Kulüpleri