Ders Dili |
Türkçe |
Ders Türü |
Zorunlu Dersler |
Öğretim Elemanları |
DR. ÖĞR. ÜYESİ PINAR ŞENEL |
Dersin Veriliş Biçimi |
Bu ders sadece yüz yüze eğitim şeklinde yürütülmektedir |
Dersin Önkoşulları |
Yok |
Önerilen Dersler |
Bu dersle ilişkili önerilen başka dersler bulunmamaktadır. |
Okuma Listesi |
Gisslen, Wayne. (2012). Professional Baking. ISBN 978-1-118-08374-1 |
Değerlendirme |
Öğrenciler bir ara sınav ve bir final sınavı ile değerlendirilir. Ayrıca ödev kapsamında öğrencinin dünya mutfaklarını tanımaya yönelik hazırladığı sunum doğrultusunda değerlendirme yapılmaktadır. |
Staj & Uygulama |
Bu ders için uygun değildir. |
Katalog İçeriği |
Türk Mutfak Kültürü; Kuzey Avrupa Mutfak Kültürü; Batı Avrupa Mutfak Kültürü, Doğu/Orta Avrupa Mutfak Kültürü; Güney Avrupa Mutfak Kültürü; Asya ve Pasifik Bölgesi Mutfak Kültürü; Kuzey Amerika ve Karayipler Mutfak Kültürü; Orta Amerika ve Güney Amerika Mutfak Kültürü; Afrika Kıtası Mutfak Kültürü; Okyanusya Mutfak Kültürü; Sahra-altı Afrika Mutfak Kültürü. |