Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi
  • Kurumsal
  • Akademik Programlar
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Türkçe
    • Türkçe Türkçe
    • İngilizce İngilizce
Program Profili Kabul ve Kayıt Koşulları Yeterlilik Koşulları ve Kuralları Önceki Öğrenmenin Tanınması Öğretim Elemanları Bölüm Bşk. ve AKTS Koord. Alan Yeterlilikleri Program Yeterlilikleri (Çıktıları) Dersler - AKTS Kredileri Alan & Prog. Yeterlilik İlişkileri Ders - Prog. Yeterlilik İlişkileri Ölçme ve Değerlendirme Mezuniyet Koşulları Üst Derece Programlarına Geçiş İstihdam Olanakları
  • Eskişehir Meslek Yüksekokulu
  • Otel,Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü
  • Aşçılık Programı
  • Dersler - AKTS Kredileri
  • Temel Mutfak Teknikleri I
  • Tanıtım
  • Tanıtım
  • İçerik
  • Öğrenme Çıktıları
  • Öğretim Yöntem ve Teknikleri
  • Program Çıktılarına Katkısı
  • Ölçme ve Değerlendirme

Ders Adı Ders Kodu Zorunlu/Seçmeli Teori + Uygulama AKTS
Temel Mutfak Teknikleri I AŞÇ123 I.YARIYIL 2+2 7.0
Ders Dili Türkçe
Ders Türü Zorunlu Dersler
Öğretim Elemanları ÖĞR. GÖR. DR. GÖKHAN ŞALLI
Dersin Veriliş Biçimi Bu ders yüz yüze öğretim şeklinde yürütülmektedir.
Dersin Önkoşulları Bu dersin önkoşulu ya da eş koşulu bulunmamaktadır.
Önerilen Dersler Yok
Okuma Listesi Yok
Değerlendirme Bir ara sınav ve bir dönem sonu sınavı.
Staj & Uygulama Derslerin bir bölümü uygulamalı olarak yapılır.
Katalog İçeriği Mutfağın Önemi; Mutfak Donanımı, Mutfak araç ve gereçleri, Mutfaktaki süreçler; Satın Alma Süreçleri, Depolama yöntemleri, Standart reçete hazırlama, Uluslararası mutfaklarda kullanılan doğrama yöntemleri, Sebze ve meyvelerden ürünler hazırlama, Sıcak mutfak uygulamaları, Çeşitli içecekler, Kuru baklagillerin hazırlanıp pişirilmesi, Pişirilme yöntemleri, Stoklar; Beyaz stok, Kahverengi stok, Sebze stok, Balık stok, Temel soslar ve türev soslar, Beyaz etler ve kırmızı etler.

  • Kurumsal
  • İsim ve Adres
  • Akademik Takvim
  • Yönetim Kadrosu
  • Kurum Hakkında
  • Akademik Programlar
  • Genel Kabul Şartları
  • Önceki Öğrenmenin Tanınması
  • Kayıt İşlemleri
  • AKTS Kredi Sistemi
  • Akademik Danışmanlık
  • Akademik Programlar
  • Doktora / Sanatta Yeterlik
  • Yüksek Lisans
  • Lisans
  • Önlisans
  • Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Şehirde Yaşam
  • Konaklama
  • Beslenme Olanakları
  • Tıbbi Olanaklar
  • Engelli Öğrenci Olanakları
  • Sigorta
  • Maddi Destek
  • Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Öğrenim Olanakları
  • Uluslararası Programlar
  • Değişim Öğrencileri için Pratik Bilgiler
  • Dil Kursları
  • Staj
  • Sosyal Yaşam ve Spor Olanakları
  • Öğrenci Kulüpleri