Ders Dili |
Türkçe |
Ders Türü |
Mesleki Seçmeli Dersler |
Öğretim Elemanları |
DOÇ. DR. EBRU ZENCİR ÇİFTÇİ |
Dersin Veriliş Biçimi |
Bu ders sadece yüz yüze eğitim şeklinde yürütülmektedir. |
Dersin Önkoşulları |
Bu dersin ön koşulu bulunmamaktadır. |
Önerilen Dersler |
Bu dersle ilişkili önerilen başka dersler bulunmamaktadır. |
Okuma Listesi |
Sarıışık, M., Çavuş, Ş ve Karamustafa, K. (2010). Profesyonel Restoran Yönetimi: İlkeler, Uygulamalar ve Örnek OlaylarAnkara:Detay Yayıncılık.Bingöl, R. (2005). Restoran İşletmeciliği, Timaş Yayınları. |
Değerlendirme |
1 Ara Sınav 1 Final |
Staj & Uygulama |
Bu ders için uygun değildir. |
Katalog İçeriği |
Restoran Kavramı; Tarihte İlk Restoranlar ve Restorancılığın Gelişimi; Restorancılık Akımları: Klasik, Modern; Türkiye’de Restoranlar; Restoranlarda Hizmet Süreçleri: Mutfak süreci, Servis süreci; Menü Planlama, Analizi ve Tasarımı; Geleneksel Restoranlar: Tasarımı, Süreçleri, Örnekleri; Hızlı Yemek Sunan Restoranlar: Tasarımı, Süreçleri, Örnekleri; Restoranlarda Yeni Uygulamalar: Füzyon mutfağı, Moleküler gastronomi, Yeşil restoran, Organik ürün kullanımı, Otomasyon bilgi sistemleri, Yeni servis teknikleri, İnternet ve sosyal ağlar; Restoranlarda Hijyen, Sanitasyon ve Gıda Güvenlik Sistemleri; Restoranlarda Davranış: Personel, Müşteri. |