Ders Dili |
Türkçe |
Ders Türü |
Mesleki Seçmeli Dersler |
Öğretim Elemanları |
ÖĞR. GÖR. DR. MUTLU DOĞAN |
Dersin Veriliş Biçimi |
Yüz Yüze |
Dersin Önkoşulları |
Bu dersin önkoşulu ya da eş koşulu bulunmamaktadır. |
Önerilen Dersler |
|
Okuma Listesi |
Cılızoğlu Eryılmaz, L. (1997). Türk Mutfağından Seçme Yemekler. İstanbul: Remzi Kitabevi. |
Değerlendirme |
Bu derste, 1 ara sınav ve bir final sınavı yapılır. Birinci ara sınav @ ve final sınavı `` olarak hesaplanır. |
Staj & Uygulama |
Yok |
Katalog İçeriği |
Türk Mutfağının Tarihçesi; Türk Mutfak Kültürü; Türk Mutfağında Kullanılan Araç ve Gereçler; Türk Mutfağında Yemek Pişirme Tekniği; Yemek Kalitesine Etki Eden Etmenler; Türk Mutfağında Kullanılan Araç ve Gereçler; Türk Mutfağında Çorbalar, Salatalar ve Mezeler; Türk Mutfağında Zeytinyağlılar ve Pilavlar, Makarnalar ; Türk mutfağında Sebze yemekleri ve Dolmalar; Türk Mutfağında Et yemekleri, Kebaplar ve Balıklar; Türk Mutfağında bakliyatlar ve Kümes Hayvanları; Türk Mutfağında Tatlılar; Türk Mutfağında hamur işleri |