Ders Dili |
Türkçe |
Ders Türü |
Mesleki Seçmeli Dersler |
Öğretim Elemanları |
ÖĞR. GÖR. DR. MUTLU DOĞAN |
Dersin Veriliş Biçimi |
Yüzyüze |
Dersin Önkoşulları |
Bu dersin ön koşulu yada eş koşulu bulunmamaktadır. |
Önerilen Dersler |
|
Okuma Listesi |
Sivrioğlu.S ve Daleve,D.(2019). Türk Mutfağında Bir Macera Anadolu, Nobel yaşam. |
Değerlendirme |
Ara sınav @Final % 60 |
Staj & Uygulama |
Bu ders kapsamında Türk mutfağına özgü yemek ve tatlıların uygulamaları yapılmaktadır. |
Katalog İçeriği |
Türk Mutfağının Tarihçesi; Türk Mutfak Kültürü; Türk Mutfağında Kullanılan Araç ve Gereçler; Türk Mutfağında Yemek Pişirme Tekniği; Yemek Kalitesine Etki Eden Etmenler; Türk Mutfağında Kullanılan Araç ve Gereçler; Türk Mutfağında Çorbalar, Salatalar ve Mezeler; Türk Mutfağında Zeytinyağlılar ve Pilavlar, Makarnalar ; Türk mutfağında Sebze yemekleri ve Dolmalar; Türk Mutfağında Et yemekleri, Kebaplar ve Balıklar; Türk Mutfağında bakliyatlar ve Kümes Hayvanları; Türk Mutfağında Tatlılar; Türk Mutfağında hamur işleri |