| Ders Dili |
Türkçe |
| Ders Türü |
Zorunlu Dersler |
| Öğretim Elemanları |
ÖĞR. GÖR. DR. ESRA ZIVALI |
| Dersin Veriliş Biçimi |
Yüz yüze eğitim |
| Dersin Önkoşulları |
Bu dersin ön koşulu ya da eş koşulu bulunmamaktadır. |
| Önerilen Dersler |
Gastronomi Tarihi |
| Okuma Listesi |
|
| Değerlendirme |
1 Ara sınav, 1 Dönem Sonu Sınavı |
| Staj & Uygulama |
|
| Katalog İçeriği |
Gastronomi Tarihi; Yiyecek İçecek İşletmelerinin Gelişimi; Hızlı Yemek Akımı; Moleküler Gastronomi; Yeni Mutfak Akımı; Yavaş Yemek Akımı; Yeni Anadolu Mutfağı; Nöro- Gastronomi; Duyusal Analiz; Tematik Restoranlar; Yeşil Restoranlar; Tarım ve gastronomi İlişkisi; Coğrafi İşaretleme Sistemi. |