Language of Instruction |
Türkçe |
Course Type |
Required Courses |
Course Instructor(s) |
DOÇ. DR. ALEV DÜNDAR ARIKAN |
Mode of Delivery |
The mode of delivery of this course is Face to face |
Prerequisites |
There is no prerequisite for this course. |
Courses Recomended |
|
Recommended Reading List |
Karamustafa, Kurtuluş. (2018). Yiyecek ve İçecek Yönetimi. Ankara: Detay.; Sezerel, H. ve Doğdubay, M. (2018). Yiyecek İçecek Yönetimi. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi AÖF yayınları.; Denizer, Dündar. (2014). Yiyecek ve İçecek Yönetimi. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi AÖF yayınları.; Denizer, Dündar. (2005). Yiyecek ve İçecek Yönetimi. Ankara: Detay.; Aktaş,A. (2001)Yiyecek ve İçecek Yönetimi. Antalya: Livane Matbaası; Türksoy, A. (1997) Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi. Akara : Turhan Kitapevi Sökmen, A. (2003) Yiyecek ve İçecek Yönetimi. Ankara : Detay Yayıncılık; |
Assessment methods and criteria |
1 Midterm Exams and 1 Final Exam |
Work Placement |
|
Catalog Content |
Significance of Food and Beverage Departments in Hospitality Industry; Organizational Structure of Food and Beverage Departments; Budgeting; Menu Planning and Pricing; Hygen and Sanitation; Kitchen planning; Cost Control in Food and Beverage; Labor Organization and Costs in Food and Beverage; Banquet Organization. |