Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi
  • Kurumsal
  • Akademik Programlar
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Türkçe
    • Türkçe Türkçe
    • İngilizce İngilizce
Program Profili Kabul ve Kayıt Koşulları Yeterlilik Koşulları ve Kuralları Önceki Öğrenmenin Tanınması Öğretim Elemanları Bölüm Bşk. ve AKTS Koord. Alan Yeterlilikleri Program Yeterlilikleri (Çıktıları) Dersler - AKTS Kredileri Alan & Prog. Yeterlilik İlişkileri Ders - Prog. Yeterlilik İlişkileri Ölçme ve Değerlendirme Mezuniyet Koşulları Üst Derece Programlarına Geçiş İstihdam Olanakları
  • Eskişehir Meslek Yüksekokulu
  • Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü
  • Aşçılık Programı
  • Dersler - AKTS Kredileri
  • Mutfak Ekipmanları
  • Öğrenme Çıktıları
  • Tanıtım
  • İçerik
  • Öğrenme Çıktıları
  • Öğretim Yöntem ve Teknikleri
  • Program Çıktılarına Katkısı
  • Ölçme ve Değerlendirme

  • Herhangi bir mutfak için ekipman gruplandırması yapabilecektir.
  • Hazırlık ekipmanlarını sıralar.
  • Pişirme ekipmanlarını sıralar.
  • Pastane ekipmanlarını sıralar.
  • Deniz mahsulleri ekipmanlarını sıralar.
  • Pişirme ekipmanlarını kullanabilecektir.
  • Kuzineyi bilir.
  • Kaynatma tenceresini bilir.
  • Izgarayı bilir.
  • Otel mutfaklarında bulunan farklı bölümlerde kullanılan mutfak ürünlerini kullanabilecektir.
  • Pastane bölümünde kullanılan mutfak ürünlerini sıralar.
  • Ordövr ve meze bölümünde kullanılan mutfak ürünlerini sıralar.
  • Banket mutfağı bölümünde kullanılan mutfak ürünlerini sıralar.
  • Profesyonel mutfaklarda kullanılan yardımcı ekipmanları gruplandırabilecektir.
  • Mekanik ekipmanları bilir.
  • Nötr mekanik ekipmanları bilir.
  • Elektromekanik ekipmanları bilir.
  • Mutfaklarda kullanılan araç-gereç, kap-kaçak ve aksesuarları sıralayabilecektir.
  • Hazırlama ve saklama kaplarını bilir.
  • Taşınabilir pişirme kaplarını bilir.
  • Aksesuar takımlarını bilir.
  • Pasta takımlarını bilir.
  • Yiyecek üretimi yapılan işletmelerde kullanılacak mutfak ekipmanlarını sıralayabilecektir.
  • Restoranlarda kullanılacak ürünleri bilir.
  • Kafelerde kullanılacak ürünleri bilir.
  • Yemekhanelerde kullanılacak ürünleri bilir.
  • Catering işletmelerinde kullanılacak ürünleri bilir.
  • İşletmelerde, çevreye duyarlı doğru ekipman kullanımını sağlayabilecektir.
  • Enerji ve su tüketimini azaltıan akıllı mutfak sistemlerini bilir.
  • Doğru atık yönetimini gerçekleştiren son teknolojik sistemleri bilir.

  • Kurumsal
  • İsim ve Adres
  • Akademik Takvim
  • Yönetim Kadrosu
  • Kurum Hakkında
  • Akademik Programlar
  • Genel Kabul Şartları
  • Önceki Öğrenmenin Tanınması
  • Kayıt İşlemleri
  • AKTS Kredi Sistemi
  • Akademik Danışmanlık
  • Akademik Programlar
  • Doktora / Sanatta Yeterlik
  • Yüksek Lisans
  • Lisans
  • Önlisans
  • Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Şehirde Yaşam
  • Konaklama
  • Beslenme Olanakları
  • Tıbbi Olanaklar
  • Engelli Öğrenci Olanakları
  • Sigorta
  • Maddi Destek
  • Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Öğrenim Olanakları
  • Uluslararası Programlar
  • Değişim Öğrencileri için Pratik Bilgiler
  • Dil Kursları
  • Staj
  • Sosyal Yaşam ve Spor Olanakları
  • Öğrenci Kulüpleri