Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi
  • Kurumsal
  • Akademik Programlar
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Türkçe
    • Türkçe Türkçe
    • İngilizce İngilizce
Program Profili Kabul ve Kayıt Koşulları Yeterlilik Koşulları ve Kuralları Önceki Öğrenmenin Tanınması Öğretim Elemanları Bölüm Bşk. ve AKTS Koord. Alan Yeterlilikleri Program Yeterlilikleri (Çıktıları) Dersler - AKTS Kredileri Alan & Prog. Yeterlilik İlişkileri Ders - Prog. Yeterlilik İlişkileri Ölçme ve Değerlendirme Mezuniyet Koşulları Üst Derece Programlarına Geçiş İstihdam Olanakları
  • Turizm Fakültesi
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
  • Dersler - AKTS Kredileri
  • Besin Güvenliği ve Hijyen
  • Tanıtım
  • Tanıtım
  • İçerik
  • Öğrenme Çıktıları
  • Öğretim Yöntem ve Teknikleri
  • Program Çıktılarına Katkısı
  • Ölçme ve Değerlendirme

Ders Adı Ders Kodu Zorunlu/Seçmeli Teori + Uygulama AKTS
Besin Güvenliği ve Hijyen KON211 II.YARIYIL 3+0 3.0
Ders Dili Türkçe
Ders Türü Zorunlu Dersler
Öğretim Elemanları DOÇ. DR. SİBEL ÖNÇEL GÜLER
Dersin Veriliş Biçimi Yüz Yüze 
Dersin Önkoşulları
Önerilen Dersler
Okuma Listesi Türksoy, A.;Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Yönetimi, 1997. Özmen, Ö.;Yiyecek Yönetiminde Temel İlkeler,1994. Sökmen, A.;Konaklama ve Yiyecek İçecek İşletmelerinde Servis Tekniği ve Uygulamaları, Ankara-2001.
Değerlendirme Bu derste, 1 ara sınav ve 1 final sınavı yapılır. Ara sınav @ ve final sınavı ` olarak hesaplanır. 
Staj & Uygulama Yok
Katalog İçeriği Hijyen: Tanımı ve önemi; Beslenme: Besin maddeleri, Beslenme hataları, Beslenme maddeleri, Besin unsurları;Gıda Kontaminasyonları: Gıda maddelerinde sağlığa zararlı etken ve maddeler, Mikrobiyel paraziter kökenli maddeler, Biyolojik kökenli maddeler; Besinlere Sonradan Bulaşan Toksik ve Kimyasal Maddeler; Gıda Bozulmaları; Gıda İşletmelerinde Hijyen ve Sanitasyon: İşyeri hijyeni, Personel hijyeni, Temizlik ve dezenfeksiyon, Gıda işletmelerinde hijyen kontrolleri.

  • Kurumsal
  • İsim ve Adres
  • Akademik Takvim
  • Yönetim Kadrosu
  • Kurum Hakkında
  • Akademik Programlar
  • Genel Kabul Şartları
  • Önceki Öğrenmenin Tanınması
  • Kayıt İşlemleri
  • AKTS Kredi Sistemi
  • Akademik Danışmanlık
  • Akademik Programlar
  • Doktora / Sanatta Yeterlik
  • Yüksek Lisans
  • Lisans
  • Önlisans
  • Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Şehirde Yaşam
  • Konaklama
  • Beslenme Olanakları
  • Tıbbi Olanaklar
  • Engelli Öğrenci Olanakları
  • Sigorta
  • Maddi Destek
  • Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Öğrenim Olanakları
  • Uluslararası Programlar
  • Değişim Öğrencileri için Pratik Bilgiler
  • Dil Kursları
  • Staj
  • Sosyal Yaşam ve Spor Olanakları
  • Öğrenci Kulüpleri