Ders Dili |
Türkçe |
Ders Türü |
Zorunlu Dersler |
Öğretim Elemanları |
DOÇ. DR. SİBEL ÖNÇEL |
Dersin Veriliş Biçimi |
Yüz Yüze |
Dersin Önkoşulları |
|
Önerilen Dersler |
|
Okuma Listesi |
Türksoy, A.;Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Yönetimi, 1997. Özmen, Ö.;Yiyecek Yönetiminde Temel İlkeler,1994. Sökmen, A.;Konaklama ve Yiyecek İçecek İşletmelerinde Servis Tekniği ve Uygulamaları, Ankara-2001. |
Değerlendirme |
Bu derste, 2 ara sınav ve bir final sınavı yapılır. Birinci ana sınav %30, ikinci ara sınav %30 ve final sınavı %40 olarak hesaplanır. |
Staj & Uygulama |
Yok |
Katalog İçeriği |
Hijyen: Tanımı ve önemi; Beslenme: Besin maddeleri, Beslenme hataları, Beslenme maddeleri, Besin unsurları;Gıda Kontaminasyonları: Gıda maddelerinde sağlığa zararlı etken ve maddeler, Mikrobiyel paraziter kökenli maddeler, Biyolojik kökenli maddeler; Besinlere Sonradan Bulaşan Toksik ve Kimyasal Maddeler; Gıda Bozulmaları; Gıda İşletmelerinde Hijyen ve Sanitasyon: İşyeri hijyeni, Personel hijyeni, Temizlik ve dezenfeksiyon, Gıda işletmelerinde hijyen kontrolleri. |