Recommended Reading List |
Baysal, A. ve Merdol T.K.;TBYK İçin Yemek Planlama Kuralları ve Yıllık Yemek Listeleri, Ankara-1994. Özmen, Ö.;Yiyecek Yönetiminde Temel İlkeler,1994. Türksoy, A.;Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Yönetimi, 1997. A.Ü. Yaygın Eğitim Merkezi Turizm Eğitimi Sertifika Programı; Konaklama Tesislerinde Mutfak Hizmetleri, Eskişehir-1989. Kutbay, O.;Servis Sanatı ve Yemek Sanatı Bilgileri, İstanbul-1991. Sökmen, A.;Konaklama ve Yiyecek İçecek İşletmelerinde Servis Tekniği ve Uygulamaları, Ankara-2001. Yılmaz, E.;A.Ü. Servis ve Bar Hizmetleri, Eskişehir-1994. T.C. Turizm Bakanlığı Turizm Eğitimi Genel Müdürlüğü;Yiyecek ve İçecek Servisi Öğretmen El Kitabı, Ankara-1993. Kızıltan, G. ve Merdol, T.K.;Günde 500 ve üzeri Kişiye Yemek Servisi Yapılan Toplu Beslenme Kurumlarında Kullanılan Araç Gereçlerin Kalite ve Kantite Açısından Değerlendirilmesi, Beslenme ve Diyet Dergisi 29(1):17-23,2000. Gülden ve ark.;III. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 12-15 Nisan 2000 Panel:Türkiye'de Beslenme Yetersizliği Sorunları, Besin ve Beslenme Politikaları, Beslenme ve Diyet Dergisi 30(1):45-57,2001. T.C. Sağlık Bakanlığı web sayfaları |
Catalog Content |
Hygiene: Definition and importance; Nutrition: Nutrition, Nutritional Defects, Nutrition Agents, Nutrients; Food Contamination: Ingredients and substances harmful to health in foodstuffs, Microbial parasitic substances, Biological substances; Toxic and Chemical Substances which are Contaminated to Foods; Food Degradation; Hygiene and Sanitation in Food Industry: Workplace hygiene, Personnel hygiene, Cleaning and disinfection, Hygiene controls in food establishments. |