Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi
  • Kurumsal
  • Akademik Programlar
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Türkçe
    • Türkçe Türkçe
    • İngilizce İngilizce
Program Profili Kabul ve Kayıt Koşulları Yeterlilik Koşulları ve Kuralları Önceki Öğrenmenin Tanınması Öğretim Elemanları Bölüm Bşk. ve AKTS Koord. Alan Yeterlilikleri Program Yeterlilikleri (Çıktıları) Dersler - AKTS Kredileri Alan & Prog. Yeterlilik İlişkileri Ders - Prog. Yeterlilik İlişkileri Ölçme ve Değerlendirme Mezuniyet Koşulları Üst Derece Programlarına Geçiş İstihdam Olanakları
  • Eskişehir Meslek Yüksekokulu
  • Otel,Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü
  • Aşçılık Programı
  • Dersler - AKTS Kredileri
  • Türk Mutfağı
  • Tanıtım
  • Tanıtım
  • İçerik
  • Öğrenme Çıktıları
  • Öğretim Yöntem ve Teknikleri
  • Program Çıktılarına Katkısı
  • Ölçme ve Değerlendirme

Ders Adı Ders Kodu Zorunlu/Seçmeli Teori + Uygulama AKTS
Türk Mutfağı AŞÇ235 IV.YARIYIL 4+2 6.0
Ders Dili İngilizce
Ders Türü Mesleki Seçmeli Dersler
Öğretim Elemanları DOÇ. DR. OSMAN GÜLDEMİR
Dersin Veriliş Biçimi Yüz yüze
Dersin Önkoşulları Bu dersin önkoşulu ya da eş koşulu bulunmamaktadır.
Önerilen Dersler ---
Okuma Listesi 1.Halıcı, Nevin. Türk Mutfağı, Oğlak Yayıncılık.2. Halıcı, Nevin. Siniden Tepsiye Klasik Türk Mutfağı, Numune Matbaacılık Ltd. Şti. İstanbul.3. Oğuz, Burhan.Türkiye Halkının Kültür Kökenleri 1, Beslenme Teknikleri, İstanbul Matbaası, İstanbul.4. Baysal, Ayşe. Beslenme Kültürümüz, Kültür Bakanlığı: 1230, Kültür Eserleri Dizisi: 157, Ankara.5. Ögel, Bahattin. Türk Kültür Tarihine Giriş IV. “Türklerde Yemek ve Beslenme Kültürü”, Kültür Bakanlı Yayınları, Ankara.6. Belge, Murat. Tarih Boyunca Yemek Kültürü. İletişim Yayınları, İstanbul 7. Bilgin, Arif ve Samancı, Özge. Türk Mutfağı. Kültür Bakanlığı Yayınları, Ankara8. Baysal, Ayşe., Merdol, Türkan K., Sacır, Handan ve Ciğerim Nevin. Türk Mutfağından Örnekler, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yayınları, Ankara 9. Usta, Necip. Türk Mutfak Sanatı, Remzi Kitabevi, İstanbul
Değerlendirme Ara Sınav @Dönem Sonu Sınavı `Sınavlarda çoktan seçmeli, boşluk doldurmalı, eşleştirmeli ve açık uçlu sorular bulunmaktadır.
Staj & Uygulama ---
Katalog İçeriği Türk Mutfağına Giriş; Türk Mutfak Tarihi; Türk Mutfağı ile İlgili Kaynaklar; Selçuklu Mutfağı ve Osmanlı Mutfağı; Halk Mutfağı, Saray Mutfağı; Yemek Zamanları; Yemek Yeme Adabı; Kutsal Günler; Geçiş Dönemleri; Mutfak Mimarisi, Mutfak Gereçleri; Pişirme Teknikleri; Yemek Takımları ve Servis Gereçleri; Çorbalar; Yumurtalar; Et ve Sakatat; Kümes Hayvanları; Deniz Ürünleri; Sebzeler ve Meyveler; Salatalar; Pilavlar; Hamur İşleri; Tatlılar; İçecekler.

  • Kurumsal
  • İsim ve Adres
  • Akademik Takvim
  • Yönetim Kadrosu
  • Kurum Hakkında
  • Akademik Programlar
  • Genel Kabul Şartları
  • Önceki Öğrenmenin Tanınması
  • Kayıt İşlemleri
  • AKTS Kredi Sistemi
  • Akademik Danışmanlık
  • Akademik Programlar
  • Doktora / Sanatta Yeterlik
  • Yüksek Lisans
  • Lisans
  • Önlisans
  • Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Şehirde Yaşam
  • Konaklama
  • Beslenme Olanakları
  • Tıbbi Olanaklar
  • Engelli Öğrenci Olanakları
  • Sigorta
  • Maddi Destek
  • Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Öğrenim Olanakları
  • Uluslararası Programlar
  • Değişim Öğrencileri için Pratik Bilgiler
  • Dil Kursları
  • Staj
  • Sosyal Yaşam ve Spor Olanakları
  • Öğrenci Kulüpleri