Ders Dili |
Türkçe |
Ders Türü |
Zorunlu Dersler |
Öğretim Elemanları |
ÖĞR. GÖR. NAGEHAN SÖNMEZ GÖK |
Dersin Veriliş Biçimi |
Yüz Yüze |
Dersin Önkoşulları |
Bu dersin ön koşulu bulunmamaktadır. |
Önerilen Dersler |
Önerilen bir ders yoktur. |
Okuma Listesi |
Mutfak Teknolojisi, Cemal TÜRKAN |
Değerlendirme |
1 Ara sınav, 1 Final |
Staj & Uygulama |
Bu ders herhangi bir staj kapsamamaktadır. |
Katalog İçeriği |
Mutfak Ekipmanlarının Tarihsel Gelişimi; Mutfak Ekipman İhtiyacının Belirlenmesi; Yeni Trendler ve Yeni Teknolojiler; Ekipman Üretiminde Kullanılan Malzeme ve İlgili Standartlar; Mutfak Ekipmanlarının Tanıtılması; Depolama ve Hazırlık Ekipmanları; Pişirme Ekipmanları; Yiyecek Üretimi Yapılan Farklı İşletmelerde Kullanılacak Mutfak Ekipmanları; Otel Mutfak Bölümlerinde Kullanılan Ekipmanlar; Mutfaklarda Kullanılan Araç-Gereç, Kap-Kaçak ve Aksesuarlar; Servis ve Dağıtım Ekipmanları; Çevreye Duyarlı Doğru Ekipman Seçim Süreci. |